12 Септември, 2022 16:56 2 591 3

Най-добрият начин да приемаме витамин D

  • витамин d-
  • витамини-
  • минерали-
  • здраве-
  • добавка

На пазара може да се намерят основно капсули, масла и витамин D на капки

Най-добрият начин да приемаме витамин D - 1
Снимка: Shutterstock

Едва ли има човек, който да не е чувал, че витамин D е от особена важност за имунната система. Витамин D се различава от класическото понятие за витамин, тъй като може да се синтезира в нашето тяло, за разлика от другите витамини, които трябва да бъдат набавяни посредством храненето, информира Дарик.

Ендокринологът и кардиолог Татяна Романенко посочва в каква форма е по-добре да се приема витамин D.

Най-често препаратите с витамин D се предлагат под формата на капки на водна и маслена основа. Според експерта водоразтворимата форма на витамин D се усвоява по-добре в червата – пет пъти по-добре. И в тази форма лекарството достига по-високи концентрации и се задържа по-дълго в организма. Маслените препарати първо трябва да се разградят в тънките черва и едва след това да постъпи кръвта.
В същото време лекарството на водна основа може да предизвика алергии, тъй като към течността често се добавят аромати и аромати.

Витамин D може да се приема и под формата на капсули. Те могат да бъдат по-удобни за възрастни, тъй като приемането им е лесно при всякакви условия: на работа, на път.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За мезе

    11 2 Отговор
    Най-добрият начин е розова сланина, нарязана на тънко.
  • 2 ГруЮ

    16 1 Отговор
    А най-добре е да си го набавяте от мазни риби, телешки черен дроб , яйца и млечни продукти. И да не прибягвате до капсули.
  • 3 Язе

    2 0 Отговор
    А не трябва да пропускаме и умереното излагане на слънчеви лъчи. Даже този начин за набавяне на вит Д е основен, а статията нещо го пропуска.