Пиенето на червено сухо вино в умерени количества може да бъде от полза за здравето ни в определени ситуации.
Кога виното е полезно?
При лошо храносмилане, анемия, загуба на сила и настинка червеното сухо вино е възможно да окаже положителен ефект, но само ако се консумира умерено. Това е мнението на клиничния генетик Светлана Перес де Монтес Ратерик от Академия на лекарите УниПроф.
Тя пояснява, че виното съдържа полезни вещества, но носи полза само ако е качествено, натурално и човек го пие в минимални количества.
Според генетика виното се отличава със съдържанието на антиоксиданти, алдехиди и естери. Консумацията му може да повиши тонуса и в определени случаи да се сравни с ефект на антибиотиците.
Чаша сухо червено вино може да бъде полезна при лошо храносмилане и анемия, изтощение и загуба на сила, настинки (в случая е добре да се консумира греяно вино).
Бялото вино в комбинация с минерална вода се препоръчва при атеросклероза, за укрепване на артериите и стомашни заболявания, според медика.
Същевременно генетикът споделя, че пиенето на вино, дори в приемливи дози, може да има странични ефекти. По-специално, танинът, присъстващ в него, е възможно да причини силно главоболие. При някои пациенти са възможни алергични реакции, пише в. Струма.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дуньо простия
Коментиран от #6
15:47 04.10.2022
2 Ганчо- пияндето
15:48 04.10.2022
3 Начи
15:54 04.10.2022
4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
15:56 04.10.2022
5 Много ясно
16:03 04.10.2022
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 123456
16:52 04.10.2022
8 МАЛКА пенсИЯ
19:58 04.10.2022
9 Павел пенев
23:18 04.10.2022