30 Октомври, 2022 08:38 4 351 7

Медицинско чудо в Пловдив

  • пловдив-
  • чудо-
  • медицина

Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като в организма на жената били имплантирани два ембриона

Медицинско чудо в Пловдив - 1
Снимка: Нова телевизия

Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като в организма на жената били имплантирани два ембриона. Бебетата в утробата на майката обаче се оказали три. Това изненадало не само семейството, но и лекарите. „Лекарите ми казаха, че моят случай е медицинско чудо! Много рядко срещано и необяснимо”, каза пред Нова телевизия майката Илияна Спасова.

Тризнаците са първите деца на семейство Спасови от Пловдив.

„Интересното в този случай е, че тези три плода се образуват от две оплодени яйцеклетки. Едната се разделя на две и се получават два еднояйчни близнака плюс още един допълнителен плод”, обясни проф. Благовест Пехливанов от УСБАГ „Селена“- Пловдив.

„Три години и малко с мъжа ми се опитвахме по естествен път да създадем детенце, но в крайна сметка не се получаваше и съответно решихме да отидем на лекар”, разказа още жената.

Точно той в навечерието на Коледа им съобщава щастливата вест – не едно, не две, а цели три бебета.

Въпреки предупреждението на лекарите, че тази бременност крие много рискове, както за нейния живот, така и за трите бебета, Илияна е решена да износи тризнаците. И така бебетата се появяват месец преди планираното раждане. След кратък престой в интензивното отделение, заради ниското си тегло, вече са изписани. Родителите съветват всички тръгнали по техния път да не губят надежда.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    16 1 Отговор
    Чудо е, че в България все още има медицина
  • 2 гост

    2 9 Отговор
    Циганите раждат по много деца.

    Коментиран от #6

  • 3 12345

    4 0 Отговор
    Две близначки и едно самостоятелно

    Коментиран от #5

  • 4 хахахахаахаха

    3 2 Отговор
    ….в навечерието на коледа има съобщава хубавата новина … тази статия от коя година е ?
  • 5 това им се е паднало

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Близначките явно си вървят в комплект.
  • 6 Рошко

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да са живи и здрави, па кви ще да са децатс не си избират родителите, та гостенче като искаш деца не плямпай глупости ами бъди като циганите и си раждсйте и вие
  • 7 Танева

    1 0 Отговор
    И в медицината стават и се случват чудеса ! ¡!