Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 14:41 3 348 5

Потенето може да сигнализира за тези 3 заболявания

  • потене-
  • симптом-
  • заболявания-
  • здраве

Лекар посочи възможни опасности за здравето в случай на прекомерно изпотяване

Потенето може да сигнализира за тези 3 заболявания - 1
Снимка: Shutterstock

Потенето е напълно естествена функция на тялото. То обаче може да стане причина за притеснение и дори да повлияе на качеството на живота ви, ако потенето е прекалено обилно и не може да се контролира.

Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева посочи възможни опасности за здравето в случай на прекомерно изпотяване. Тя обясни какво може да показва прекомерното изпотяване, пише zdrave.to.

Тя посочи левкемията сред първите. При нея изпотяването се увеличава сутрин. За страдащите от този проблем тя препоръча кръвен тест за потвърждаване на диагнозата.

За тези, които изпитват повишено изпотяване през целия ден, тя препоръчва да се направи кръвен тест за хормони на щитовидната жлеза. Лекарката отбеляза, че причината за проблема може да бъде хипертиреоидизъм, заболяване, причинено от излишък на хормони, които се произвеждат в щитовидната жлеза.

Третото заболяване, което причинява прекомерно изпотяване, е ХИВ. При това заболяване, имунни клетки са в постоянно дразнене и "дават постоянна малка реакция на възпаление." Поради това телесната температура леко се повишава и човекът започва да се поти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я се потим

    6 3 Отговор
    и миришем и не се къпем па не съм болен
  • 2 Направо се изпотих

    5 2 Отговор
    Малиии те се оказаха много сериозни болести за некво изпотяване, сигурни ли сте че това не е реклама за финансови донори.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дедо мръсник

    1 0 Отговор
    Божидарке а ти целодневно ли си,така да се каже овлажнена от долу?