Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 20:16 1 286 9

COVID- мерките в страната удължени до 9 ноември

  • covid-мерки-
  • удължени-
  • страната

Лицата, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора, трябва да спазват физическа дистанция от метър и половина

COVID- мерките в страната удължени до 9 ноември  - 1
Снимка: БГНЕС

Удължават временните противоепидемични мерки на територията на страната, става ясно от заповед, публикувана в сайта на Министерството на здравеопазването. Ограниченията ще се прилагат от 3-и ноември и ще са в сила до 9-и същия месец.

Всички граждани, когато са на територията на лечебно заведение, специализирана институция за предоставяне на социални услуги или в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба, се посочва в заповедта. Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст, поясняват от Нова телевизия.
Лицата, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора, трябва да спазват физическа дистанция от метър и половина.

Работодателите, органите по назначаване и ръководствата на висшите училища трябва да организират редовно проветряване и дезинфекция на помещенията, недопускане до работните помещения и в помещенията на висшите училища на лица с прояви на остри респираторни болести. При възможност и по преценка се организира дистанционна форма на работния процес или работно време с променливи граници или работа на смени, се допълва в заповедта.
Остава в сила и провеждането на всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично
оздравяване.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гола Вода сте..

    27 0 Отговор
    Седесарска дрогирана сган,от 33 години България е един гей-парад и мизерия,но на Изхода Всекиму Своето..Йедем дас зайне..
  • 2 Милен

    32 0 Отговор
    Е па нема по-голям смях от така наречените противоковидни мерки, които никой никога не е спазвал 😂
  • 3 Доктор

    20 0 Отговор
    Пародия!
  • 4 Омикрон

    21 1 Отговор
    се завръща защото НОЩ са огладнели.
  • 5 Шварценегер

    12 0 Отговор
    Аз ще се завърна....яхнал метлата
    а може би и с косата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хихи

    13 0 Отговор
    Е добре де през X.я(К.ра)Ч.ра ни е за мерките и за Ковид
  • 8 Вирус

    11 0 Отговор
    А тези дето са от едно домакинство що могат егати тъпотиите
  • 9 Вирус

    12 0 Отговор
    Абе къде се скриха онези дето ни плашиха да не са станали неми