Last news in Fakti

12 Януари, 2023 15:29 5 196 5

Чудотворен еликсир за вечна младост на тибетските монаси

  • тибет-
  • монаси-
  • монах-
  • еликсир-
  • лек-
  • билки

Рецептата за чудотворния еликсир се крие в стара тибетска легенда

Чудотворен еликсир за вечна младост на тибетските монаси - 1
Снимка: Shutterstock

Написана от тибетски монаси върху глинена плочка през 6-ти век преди новата ера е една интересна история, която може и да е легенда, но е поучителна. Един възрастен мъж решил да открие тези прочути манастири в Тибет, където монасите пиели еликсир на младостта и живели, колкото искат, пише zdrave.to.

След дълги скитания из Тибет той все пак открил това приказно място и с недоверие попитал млад монах действително ли съществува такова чудодейно тибетско лекарство.

Монахът донесъл бурканчета с билките жълт смил, жълт кантарион, лайка и брезови пъпки. Загребал по една шепа от всяка, смесил ги и ги изсипал в плътно затварящ се съд. Надвечер отворил капака и наоколо се разнесъл омайващ аромат.

Взел щипка от сместа и я залял с чаша гореща вода, като запушил чашата и оставил известно време да престои. След това прецедил приказната напитка, отлял половината, добавил мед и дал на мъжа да пие, като го предупредил, че до сутринта не трябва нищо повече да пие и да яде.

На сутринта повторили процедурата, като изпили останалата половина от напитката и добавили мед. Мъжът изразил съмнение, че тази простичка смес може да се приеме за еликсир на младостта. Попитал действително ли помага за удължаване на живота. Монахът свил рамене и отговорил: "Не знам, аз я пия вече 150 години".

Еликсирът подобрява обмяната на веществата, подмладява и оздравява организма, изчиства от варовити и мастни отлагания, и предпазва от склероза, инфаркт, хипертония

Начин на приготвяне:

Смесете 100 г лайка, 100 г жълт кантарион, 100 г жълт смил и 100 г брезови пъпки. Смелете съставките в кафемелачката и ги сложете в съд с капак. След това залейте 1 супена лъжица от сместа с половин литър гореща вода и оставете да престои 20 минути. Прецедете през някаква тъкан и изцедете. В 1 чаша от топлата отвара разтворете 1 супена лъжица мед и изпийте половината преди сън. След което не трябва да пиете и да ядете нищо. На сутринта загрейте останалата половина от отварата, добавете 1 супена лъжица мед и я изпийте. И така в продължение на 30 дни.

Внимание! Този лечебен курс се провежда веднъж на 5 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мкурти

    10 2 Отговор
    Факти да го приготвят за зелето, дано спре белото, и се предаде
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мани мани

    14 0 Отговор
    аз я пия вече пестин лета и нищо ми няма
  • 4 Сусурлево Юнайтед

    17 1 Отговор
    Да, в Тибет разтат предимно брезички и кантарион. Малоумници...
  • 5 Анонимен

    21 0 Отговор
    "Този лечебен курс се провежда веднъж на 5 години." ...... Това е за първите 150 години. А след това не може ли по-нарядко?