20 Януари, 2023 05:08 1 455 9

93 са новите случаи на коронавирус, починаха трима заразени

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

Активните случаи към момента са 3 341

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 93, сочат данните на Единния информационен портал.

Направени са 3540 теста което означава, че делът на положителните резултати е 2,63 процента.

Починали са 3 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 338 души с диагноза коронавирус, от които 50 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 27.

Излекувани през последното денонощие са 194 души, а общо от началото на пандемията - 1 253 199.

Активните случаи към момента са 3 341.

През последните 24 часа са поставени 219 дози ваксина срещу коронавирус, а общо от началото на ваксинационната кампания са поставени 4 605 936 дози.

Общо 38 157 души у нас са загубили битката с новия коронавирус от потвърдените 1 294 697 заразени от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихи

    13 1 Отговор
    Гешев! Спа през цялата Пандемия!
    Продължаваш да спиш!
  • 2 КовидманЯк

    17 1 Отговор
    Пейките, пейките да не забравите да изкъртите.Де що видите пейка къртете, че яко ще се мре от вирОз със страшна ярост!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Копипасте

    10 0 Отговор
    Вчера рано сутринта се появи пенсионирания НОЩ-ник Кантарджиев по БНТ и факта, че пак се е върнал към отчитането броя на грипните случаи на 10 000 население е много показателен! Чисто и просто КОВИД пак си е един от многото вируси предизвикващи ОВИ и ОРЗ! Не сме забравили, че за по-шашкащо публиката бройката на КОВИД случаите се даваше на 100 000 население и как местеха областите в зони с различен плашещ цвят! Може би ще се светнат от МВР, ДАНС, Прокуратура и прочее на държавна хранилка и ще видим някой осъден за психотероризъм настанен в ЦСЗ или в друго някое богоугодно място за превъзпитание - кандидатите за такава присъда са Бойко Борисов, Кирето Ананиев, Светата троица от брифингите всеки четвъртък в 10.00ч. на НОЩ и всякакви академици, професори, доценти, математици и прочее КОВИД арианска смет!
  • 5 Пак питам

    10 0 Отговор
    От къде са 3300 активни случаи??? За последните 2 седмици, не е имало повече от 100 души на ден, средно, да не казвам че и 70 нямат. Да не го карат някои по цяла година тоя хобит? Папая теста няма да го коментирам, а новия подвариант на омакарона, няма как да се открие, ако не го търсиш специално. Симтомите му са, че нищо ти няма.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пак питам":

    Тези 3300 активни случая с КОВИД-19 идват от това, че поредният държавен безработник отговарящ за тази статистика, не си е свършил работата, нищо чудно няма.
  • 7 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пак питам":

    Фалшивите статистики
    От самото начало започнаха да ни заливат с числа, които доказваха бедствието, което предстои да преживеем. Заработи единния информационен портал, който ежедневно беше цитиран от всички медии. Едно от числата, рисуващи мащаба на бедствието в портала е т.нар. активни случаи, т.е. хората, което в момента боледуват. В началото на това лято (2022г.)след като бяха минали месеци от последната вълна и нови случаи почти нямаше, активните случаи в портала продължаваха да са стотина хиляди. Защо тия хора месеци наред не успяваха да се излекуват!? И понеже нови случаи нямаше и нямаше, явно решиха активните случаи да бъдат изписани служебно и в един момент в портала в раздел излекувани за деня, ударно започнаха да се записват по 7, по 8 хиляди излекувани дневно, и така "стопиха" активните случаи.
    Когато в един масив от числа, две от тях са откровено фалшиви, много вероятно е и останалите да не са съвсем истински.
  • 8 Копипасте

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пак питам":

    Cтъкмиcтикa, колега! Aрхимeд бил кaзaл : щe пoвдигнa и Зeмятa - caмo ми дaйтe пoдхoдящи лocт и oпoрa! Нe вярвaм Aрхимeд да гo e кaзaл, нo aкo някак получа дocтъп дo някoлкo чoвeкa нa тoчнитe мecтa щe изкaрaм кaкъвтo ми пoиcкaш рeзултaт! Бeзcпoрнo щe имaм нуждa и oт cъoтвeтнoтo кoличecтвo парички за да не съм с празни ръце пред тия няколко човека! И гaрaнтирaм рeзултaт дeтo щe cкриe тoпкaтa и нa oня НОЩния математик!
  • 9 Ти да видиш

    5 0 Отговор
    През последните 24 часа са поставени 219 дози ваксина срещу коронавирус!!!??? И това че,убивате народа си е похвално ли?