20 Януари, 2023 16:28 8 136 1

Домашни рецепти за пречистване на черния дроб без лекарства

  • черен дроб-
  • билки-
  • лечение-
  • рецепта-
  • домашни рецепти-
  • пречистване-
  • детокс

Три билкови рецепти, които ще помогнат на натоварения черен дроб

Домашни рецепти за пречистване на черния дроб без лекарства - 1
Снимка: Shutterstock

Традиционната медицина винаги ни помага да лекуваме, възстановяваме и укрепваме тялото си пълноценно. Затова ни се налага понякога да поглеждаме към рецепти за прочистване на черния дроб с билки, които са много достъпни, а понякога те могат да бъдат напълно безплатни, ако знаем как да ги събираме, пише zdrave.to.

Единственото нещо, което трябва да разберете е, че при сериозни заболявания на всеки вътрешен орган включително и на черния дроб е по-добре да не се надявате на алтернативни методи на лечение, а да се консултирате с квалифициран лекар, тъй като в някои случаи рискувате живота си, като не стопирате болестта.

Още едно предупреждение - ако ще събирате билки, отправете се към дълбините на гората, далеч от пътните кръстовища и града. В близост до пътя на земята се натрупват различни токсини, промишлени емисии, замърсяващи околната среда и т.н., те се заселват върху билките и растенията, като по този начин ги правят не полезни, а вредни.

Рецепти за прочистване на черния дроб у дома с лечебни билки:

1. Пригответе настойка от шипка вечерта и я оставете да престои. Най-добре е да се приготви инфузията в термос. За това са необходими 3 супени лъжици сушени плодове от шипка, които да се залеят с 500 мл гореща преварена вода.

Сутрин изсипете три супени лъжици сорбитол в термоса с инфузията от шипка и изпийте една чаша. Сега за около час трябва да изчакате "ефекта", въпреки че за много хора черният дроб започва да се изчиства активно, след като човек закуси. Като закуска е най-добре да ядете салата от пресни плодове или зеленчуци с капка зехтин.

2. Пригответе отвара от съцветия, мече, жълт кантарион и царевични стигми. Изсипете 1 супена лъжица от всяка билка в тенджера и налейте 2 литра чиста вода, оставете да заври и отстранете от котлона. Трябва да пиете този бульон по 1 чаша преди хранене в продължение на 2-4 седмици.

3. Цветове от невен около 50 грама се заливат с литър вряща вода и се оставя да се вари, пийте по 1 чаша половин час преди хранене в продължение на три седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не пиеш алкохол един месец.

    3 2 Отговор
    И воала.