22 Януари, 2023 07:52 1 796 13

Решават ще има ли детска болница в София до средата на февруари

  • болница-
  • министерство-
  • деца-
  • решение

Тогава изтича срокът за оценка на повторно внесената документация

Решават ще има ли детска болница в София до средата на февруари - 1
Снимка: БГНЕС

До средата на февруари здравното министерство трябва да реши дали в София ще бъде построена частна детска болница по проекта на една от водещите компании-дистрибутор на фармацевтични и медицински продукти, предаде БНР. Тогава изтича срокът за оценка на повторно внесената документация, след като през октомври от министерството я върнаха за отстраняване на пропуски - това съобщиха за Българското национално радио от компанията-инвеститор.

От „Търговска лига“ са отстранили пропуските в документите съобразно изискванията на здравното министерство и са ги подали отново в средата на декември миналата година.

Проектът „Мама и аз“ предвижда изграждане на многопрофилна болница със спешна и интензивна грижа, с над 400 легла и дейности в близо 30 медицински специалности. В обновените документи е заложено добавяне на отделение по педиатрия с 10 легла.

Заявеното преди това спешно отделение е променено на „Профилирано спешно отделение по неонатология/педиатрия“. Планира се бъдещата болница да се намира на булевард „Г.М. Димитров“. В началото на тази година документите са изпратени за комплексна оценка към изпълнителната агенция „Медицински надзор“ и Здравната каса, потвърдиха от министерството. Тази оценка трябва да бъде готова до средата на февруари. Тогава здравното министерство ще реши дали да даде зелена светлина на проекта, а новото служебно правителство ще одобри или ще откаже създаването на такова лечебно заведение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здраве

    8 2 Отговор
    Ще има и ще е страхотна скъпотия
  • 2 Кога

    14 3 Отговор
    ли ще ги изринат тези "решаващи" и нищо правещи , правещи само българските граждани на бръм ?

    Коментиран от #6

  • 3 Да бе , да. ! 😜

    14 2 Отговор
    Евроатлантиците много по-бързо решават , когато трябва да внесат рекета си към западните господари : Я самолетите им ще купят , я златото ни ще изнесат към тях .
  • 4 Чорбара

    13 3 Отговор
    Това да не са хартиените краварски самолети ,та да се реши веднага?
    Това са някакви си деца на България.
  • 5 5577

    11 4 Отговор
    Всичко беше решено дори финансирано, но мутрите не можаха да решат кой ще заеме тоя пазар и с помощта на Киро лъжеца всичко се открадна. До сега щеше да е готова.
  • 6 Въпросче

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кога":

    Кой да го направи "изриването" ? Братушките ли да чакаме на Орлов мост , или от Козяк 16 ще заповядат ?
  • 7 А стига , бе !

    16 1 Отговор
    ЧАСТНА детска болница ? А докъде е строителството на Националната детска болница ❓

    Коментиран от #12

  • 8 Предложение

    0 1 Отговор
    правете здрави деца
  • 9 Няма място

    1 1 Отговор
    за умуване Разбира се,че трябва да има детска болница.От всичко земно най- важно е здравето.Ако си болен нито можеш да се образоваш,нито пълноценно да работиш.А и ние сме болна нация.Не трябваше първо да увеличат заплатите на учителите,а на лекарите.

    Коментиран от #11

  • 10 Даааааа

    2 0 Отговор
    Търговците с човешки органи и деца щели да строят частна детска болница?! И всички гугутки от фатмашката хунта щели да им съдействат?!
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Няма място":

    ДОКТОР здраве да Ви дава за „мъдрите” слова! Амин.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "А стига , бе !":

    Ей, голям зор беше да си осигурят лапачката, а не да се довърши строежът на Националната детска болница до Александровска...........и екскурзия из Европа „за обмяна на опит“ ще има за чиновниците от МЗ като бонус.
  • 13 Демократ

    1 0 Отговор
    Кажете най-после името на тази водеща компания,за да видим кой ще е поредния печеливш корупционер. Освен това трябва да съобщите името на екипа архитекти, на строителната фирма, на начина на .решение инфраструктурните проблеми и ред други изключително сериозни въпроси. Много се разбързахте, пък не знаете милионите ,платени от Борисов на предишните корупционери дали са върнати. Стига ни баламосвахте и се засрамете най-после.Нашите пари харчите и ще дойде време всеки да връща откраднатото.