Last news in Fakti

28 Януари, 2023 13:44 3 307 2

Подправката, която доказано удължава живота

  • подправки-
  • черен пипер-
  • дълъг живот-
  • здраве

Експерти са достигнали до този извод след лабораторни тестове

Подправката, която доказано удължава живота  - 1
Снимка: Shutterstock

Подправките са неизменна част от всяка една кухня. Оказва се, че освен много важни за всяко едно ястие, те могат да бъдат и много полезни за здравето.

Диетолози установиха, че има подправка, която удължава живота, тъй като е полезна за сърцето.

Експертите са достигнали до този извод след лабораторни тестове. Диетолозите смятат, че черният пипер ограничава нуждата на организма от сол и има противовъзпалителен ефект.

Продължителното възпаление допринася за развитието на "свързаните с възрастта" здравословни проблеми. В резултат от него възникват деменция и артрит, заболяване на червата и някои видове рак.

Специалистие отбелязвт предимството на консумирането на черен пипер като защитата от онкологични заболявания и подобряване на паметта.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    11 9 Отговор
    За какво ни е?Като подпалят ядрена световна война,за да си правят The Great Reset няма да сме живи,за да ни трябва.
  • 2 До авторката

    11 0 Отговор
    Твоята хубост удължава...живота!