997 0

Кръстоцветните зеленчуци намаляват риска от рак на дебелото черво

  • кръстоцветни зеленчуци-
  • рак на дебелото черво-
  • пробиотици-
  • здраве

Комбинацията от пробиотици и кръстоцветни зеленчуци унищожава до 95% от раковите клетки

Кръстоцветните зеленчуци намаляват риска от рак на дебелото черво - 1
Снимка: Shutterstock

Учени от Националния университет на Сингапур установиха, че комбинацията от пробиотици и кръстоцветни зеленчуци помага за лечението на рака на дебелото черво.

Специалистите създават „коктейл“ от чревната бактерия E.coli Nissle, която са преобразували в пробиотик, и фермент, съдържащ се в семейството на кръстоцветните, например, броколите.

Получената смес унищожава до 95% от раковите клетки в лабораторни условия.

Групата мишки, които са хранени с този коктейл, също е показала добри резултати.

Туморите на гризачите намаляват три пъти в сравнение с контролната група.

Според изследователите използването на такова съчетание от продукти – броколи или други кръстоцветни и пробиотици – е възможно не само за лечението на рака, но и за неговата профилактика, а също така за възстановяването на организма след отстраняване на тумора, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА