Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 14:57 3 299 1

Лесни начини за домашно лечение на конюнктивит

  • конюнктивит-
  • раздразнение-
  • очи-
  • око-
  • лечение

Лекари съветват как да излекуваме конюнктивита в домашни условия

Лесни начини за домашно лечение на конюнктивит - 1
Снимка: Shutterstock

Специалистите разделят видовете конюнктивит на такъв предизвикан от алергия, вирус или бактерия, информира zdrave.to.

Алергичният конюнктивит се причинява от реакция на алерген. Вирусният конюнктивит се появява в резултат на отслабена имунна система или наличието на инфекция в организма. Получаваме бактериален конюнктивит, когато патогенни бактерии - главно стафилококи и стрептококи, попаднат на лигавицата на окото.

Ако страдате от бактериален конюнктивит, личната хигиена е ключова. Лекарите препоръчват да миете добре ръцете си със сапун и да не докосвате лицето и очите си, ако ръцете ви са мръсни.

Също така е необходимо да се спазват мерките за безопасност и да не се използва например обща кърпа за лице и ръце от няколко души. Няма да е излишно да потърсите помощ от специалист.

Що се отнася до лечението у дома, можете да използвате за тези цели специални капки за очи, които се продават свободно в аптеките. Също така се препоръчва да направите компреси на очите си с инфузия от лайка и черен чай без захар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фашист

    0 0 Отговор
    Пък на мен ми пада пърхот върху миглите и изглежда като конюнктивит