Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 11:34 2 459 0

Авокадото - полезно, но и опасно

  • авокадо-
  • полезно-
  • опасно-
  • здраве

Диетолог посочи на кого може да навреди авокадото

Авокадото - полезно, но и опасно - 1
Снимка: Shutterstock

Авокадото се счита за един от най-здравословните плодове. За някои хора обаче той може да бъде опасен. Педиатърът и диетолог Ирина Юзуп посочи на кого може да навреди авокадото.

Според експерта първо трябва да се уверите, че нямате алергии и индивидуална непоносимост към авокадо. В противен случай след консумация на продукта могат да се появят симптоми като сърбеж, уртикария и подуване на устата или гърлото.

Авокадото е доста калоричен и мазен продукт. Ако го използвате в големи количества, можете да наддадете на тегло. „Хората със затлъстяване трябва да консумират авокадо в умерени количества, тъй като високото съдържание на мазнини може да влоши това състояние“, казва лекарят.

Бременните жени също трябва да внимават с консумацията на авокадо, тъй като някои проучвания показват връзка между високия прием на авокадо и ниското тегло при раждане на бебето.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА