24 Юни, 2023 06:11 1 393 5

39 нови заразени с коронавирус, починаха трима инфектирани

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

Активните случаи към момента са 1 740

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 39, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 1152 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 3,4 процента.

Починали са трима пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 184 души с диагноза коронавирус, от които 26 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 21.

Излекувани през последното денонощие са 43 души, а общо от началото на пандемията - 1 268 703.

Активните случаи към момента са 1740.

През последните 24 часа са поставени десет дози ваксина срещу коронавирус, а общо от началото на ваксинационната кампания - 4 613 088.

Общо 38 421 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 308 864 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 0 Отговор
    Това за повечето хора вече няма никакво значение. Никой не иска да си спомня Ковид годините, защото никой не иска да си спомня лошите периоди, а и защото никой не би искал да признае пред себе си, че е бил овца, а една трезва ретроспекция би му показала именно това.
    Стадото няма памет. Не иска да има памет. Иска да забрави и успешно забравя. За това на стадата им се случват отново и отново едни и същи бедствия и стадата все така не успяват на базата на опита си да избегнат или смекчат бедствията.
    Има разбира се и такива, които не забравят и всичко научено от експериментите със стадото се използва за управлението на стадото, естествено почти никога в интерес на стадото.
    Ковид годините показаха, че въпреки грандиозния технически прогрес, колосалната информация за всичко, навсякъде, безграничните възможности за комуникация и ерзац свобода хората са все същите безпаметни овци, като хората преди световните войни.

    Коментиран от #4

  • 2 !!!!!

    7 1 Отговор
    Втори път няма да ви се получи да се е6авате с хората.

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "!!!!!":

    Мен ме е яд защо допуснахме първото бъзикане, съд трябва да има за НОЩ начело с Годжи, тоя плешивият, с черната униформа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.