Last news in Fakti

21 Юли, 2023 16:16 2 324 4

Народни рецепти при аритмия

  • аритмия-
  • народни рецепти-
  • сърдечно здраве-
  • алтернативна медицина

Аритмиите могат да бъдат фамилно обременени или да са следствие от друго заболяване

Народни рецепти при аритмия - 1
Снимка: Shutterstock

Сърдечните аритмии са състояния, при които ритъмът на сърцето е различен от нормалния. Аритмиите могат да се дължат на нарушения във формирането или провеждането на сърдечни импулси.

Аритмиите могат да имат различна степен на опасност – докато някои видове аритмия нямат сериозни последствия за тялото, други могат да доведат до внезапна сърдечна смърт.

В някои случаи аритмията не се изразява в ясно видими симптоми, но може да бъде почувствана като „мъждене“ на сърцето, и при пациентите да има оплаквания като замайване, тежест в гърдите и потене, пише zdrave.to.

Отвара от дяволска уста

• 15 грама нарязани билки се заливат с 200 мл вряла вода, изчакайте, докато чаят се охлади, след което се прецежда през тензух. Вземайте 2 супени лъжици, 3 пъти на ден.

Отвара от маточина

• Една супена лъжица сухи листа от маточина трябва да се залеят с 500 мл вряла вода, да се изчака час и да се прецеди със сито или марля. Вземайте получения чай по 3 пъти на ден, по 1 винена чашка.

Лек с коприва

• За да приготвите чая, трябва да вземете 5 супени лъжици сухи листа от коприва, да ги залеете с 500 мл студена вода и да ги поставите на огън. След като заври, оставете чая на огъня за още 5 минути, след което охладете. Вземайте по 100 мл, 3-4 пъти на ден.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катерина

    3 1 Отговор
    Каква коприва,каква маточина,какви 5 лева бе момиче.При аритмия директно при кардиолога.Или вярваш,че при затруднение на клапите да изтласкат равномерно кръвта ще ти помогне коприва. Господи прибери си версиите.

    Коментиран от #3

  • 2 Пейсмейкър

    0 1 Отговор
    Отвара от ферментирало грозде или плодове.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хмммммммм

    1 0 Отговор
    За малко да повярвам на написаното, ама като видях кой е автора и какви ги пишеше за контраофанзивата и се замислих сериозно. Според нея вече Москва трябваше да е паднала 3 пъти. Затова няма да пия никаква маточина, нито коприва.