Last news in Fakti

13 Август, 2023 17:34 1 984 2

Кои са най-полезните мазнини за отслабване?

  • полезни мазнини-
  • отслабване-
  • диетолог

Диетолог посочи три мазни храни, които ще ви помагат да отслабнете

Кои са най-полезните мазнини за отслабване? - 1
Снимка: Shutterstock

Авокадото, нерафинираните растителни масла и ядките са три мазни храни, които ви помагат да отслабнете. Това разкри диетологът Мария Капралова.

Авокадото е един от най-мощните антиоксиданти, който помага за детоксикацията на тялото и понижава нивата на холестерола в кръвта. Освен това е доказано, че авокадото помага на тялото да се бори с раковите клетки“, каза тя.

Според лекаря директно пресованите растителни масла са не по-малко полезни при отслабване. По-специално бадемово, ленено, сусамово, синапено, слънчогледово, черен кимион и орехови масла.

Правилните мазнини дават на тялото усещане за дълготрайна ситост, поддържат здравето на всички органи и тъкани, правят кръвоносните съдове еластични, подобряват качеството на кожата и косата, повишават имунитета, подобряват работата на целия стомашно-чревен тракт, подобряват паметта и укрепват имунитета“, подчерта тя.

За да извлечете максимума от употребата им, диетологът съветва да добавяте масла към салати, зърнени храни и смутита или просто да пиете по една супена лъжица масло всеки ден.

Друг полезен продукт за отслабване, според диетолога, са ядките. На първо място – лешници, орехи, шамфъстък, пекан и фъстъци.

Ядките подобряват липидния метаболизъм, което допринася за загуба на тегло. Те са много засищащи, което помага за контролиране на апетита и подобряване на храносмилането. Освен това ядките предотвратяват развитието на диабет и инсулинова резистентност и са отлична профилактика на болестта на Алцхаймер “, обяснява диетологът, предава vesti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо никой

    7 1 Отговор
    Не се интересува от здравето?
    Не виждам коментари на тази тема!
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 1 Отговор
    Най-полезните мазнини за отслабване са лечебния глад и диетата! Тъпчете се с кюфтаци и лазаня, пък после пийте и масла да отслабвате!