Last news in Fakti

29 Август, 2023 15:11 1 084 4

Доставиха липсващите шествалентни ваксини за деца

  • ваксина-
  • деца-
  • шествалентни ваксини

Препаратът е срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенца тип Б

Доставиха липсващите шествалентни ваксини за деца - 1
Снимка: БГНЕС

Шесткомпонентната ваксина за деца срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенца тип Б, вече е налична в България. В склада на Министерството на здравеопазването е доставено в пълен обем заявеното количество от 65 000 дози, уточни "Нова телевизия".

Регионалните здравни инспекции (РЗИ) са уведомени своевременно и ваксината вече се разпределя по области, съобразно подадената информация за необходимите количества за периода септември-октомври 2023 г., включително и за обхващане на неваксинирани през 2023 г. с първи, втори или трети прием.

Шесткомпонентната ваксина се прилага за задължителна имунизация при деца от двумесечна възраст след раждането. Столична РЗИ вече е получила необходимите количества от ваксината и същата се предоставя на общопрактикуващите лекари в гр. София. До края на седмицата ще бъде налична в останалите инспекции.

Към момента в страната са налични всички видове ваксини за изпълнение на Имунизационния календар на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    3 1 Отговор
    Разбирайте преетикираха.
  • 2 задължителна е само простотията на Киро

    4 1 Отговор
    Как да защитим децата си? Затова българката не ражда.
  • 3 кошмар

    6 2 Отговор
    ШЕСТВАЛЕНТНА ваксина! Ужас! Какво ли се получава в малкия детски организъм? После защо се увеличавали случаите на аутизъм!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.