Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 14:15 1 119 1

Лунна диета за ноември

  • лунна диета-
  • ноември-
  • детокс-
  • чай-
  • отслабване

Разберете и кои са най-добрите чайове за детокс

Лунна диета за ноември  - 1
Снимка: Shutterstock

Посрещаме месец ноември с повече слънце. Хубавото време винаги е мотивация за това да се грижим по-добре за себе си, чрез спорт, здравословно хранене. Част от формулата за това да сме енергични е детоксът на тялото. Въпреки че можем да го правим всеки ден с малки и лесни стъпки, не пропускаме да следваме и лунната диета. За нея е характерно, че се следват лунните фази. Първата през новия месец настъпва на 5 ноември. Когато започне съответната фаза на Луната, в рамките на 24 часа консумираме само течности под формата на фрешове – плодови, зеленчукови, вода, чайове.

Не се разрешават други течности като прясно мляко, айрян, смути, предупреждават от az-jenata.bg.

Някои хора понасят по-лесно разтоварващите дни, докато за други е предизвикателство. В такъв случай, те биха могли да включат в менюто си малка плодова или зеленчукова салата, но без да ги овкусяват с мед, подправки, зехтин. За да подпомогнем детокса на организма, бихме могли да добавяме към чая или фрешовете си съставки като корен от джинджифил, лимон, грейпфрут, нар.

Едни от най-добрите чайове за детокс и подсилване на организма през есенния сезон са ехинацея, чай от корен от глухарче, коприва, зелен чай, градински чай.

Какво следва, след като преминете съответната фаза на Луната?

Продължаваме с леко захранване, което включва отново пресни сокове и чай, малко кисело мляко, домашни бульони с малко зеленчуци. Постепенно можем да добавим към менюто си малко количество риба, месо, което не е мазно. По време на лунната диета, тялото ни ще се раздели с част от водното тегло, токсините.

Но ако искаме да задържим постигнатите резултати и да продължим да подобряваме здравето и формата си, е важно да намалим до минимум консумацията на алкохол, захарни и тестени изделия, солени храни, колбаси.

Запишете си фазите на Луната за месец ноември.

  • 5.11.2023г. – 10:45 часа – последна четвърт;
  • 13.11.2023г. – 11:15 часа – новолуние;
  • 20.11.2023г. – 12:50 часа – първа четвърт;
  • 27.11.2023г. – 11:41 часа – пълнолуние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е ако не сме в

    0 0 Отговор
    палестина или украйна е добре , пииване, хапване , оглеждане за гаджета . Напоследък се навират стари порове и дишат в лицето, или просят левче . цял ден Войнлък - рапортуват и крещят от новините обичайните политици, спортисти , стачкуващи - обясняват за инфлацията . до преди час дъжд, а сега в бургас плажуват . българина е застарял и дебел или болен . В училище са възпълни щото ги охранват . всеки ден празници с евтина бира и ракия . Пълно е с наркомани навсякъде . Хващат с тест по 10-20 на ден . Смути е Ок. Зеленооо .