Last news in Fakti

14 Март, 2024 12:15 1 994 2

Лекар посочи най-добрите храни за закуска

  • лекар-
  • храни-
  • здраве-
  • закуска

Ето какво да хапвате сутрин за здрави кръвоносни съдове

Лекар посочи най-добрите храни за закуска - 1
Снимка: Shutterstock

Лекарите са скептични към сандвичите за закуска, тъй като те често не осигуряват необходимите хранителни вещества за организма. Сандвичите обаче могат да бъдат и здравословни, а в същото време много вкусни.

Доктор Сергей Вялов, гастроентеролог и хепатолог, посочва най-добрите храни за закуска за здрави кръвоносни съдове в своя канал в Telegram.

Според експерта приготвянето на здравословен сандвич е съвсем просто. Трябват достатъчно зеленчуци и протеини.

„Например сандвич с авокадо, домати и пилешко филе“, посочва гастроентерологът.

Доматите са богати на антиоксиданти, пилето съдържа достатъчно протеини, необходими за растежа и възстановяването на тъканите, а свойствата на авокадото ще „работят“ за намаляване на холестерола.

Вялов посочва и още една необичайна закуска с хляб, риба тон, манго и авокадо. Тази комбинация от продукти ще бъде от полза за кръвоносните съдове и сърцето, смята той.

Рибата тон съдържа много протеини и омега-3 мастни киселини, които помагат за подобряване на работата на сърцето и кръвоносните съдове. Мангото от своя страна е източник на антиоксиданти и витамин С. Авокадото ще добави калий и витамин Е“, посочва лекарят, пише "Рамблер".

Когато избирате определена диета, трябва да се консултирате със специалист.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    8 1 Отговор
    Две бири и 150 грама водка.... Свежарка
  • 2 Шеф Шибалчев

    10 2 Отговор
    Пилешко филе тъпкано с хормони е "идеален избор"!