Last news in Fakti

15 Юли, 2014 12:15 6 883 9

VW инвестира $900 млн. в грамаден всъдеход

  • volkswagen-
  • crossblue-
  • mqb-
  • tiguan-
  • touareg-
  • чатануга

В края на 2016 г. Volkswagen Group of America започва серийно производство на голям седемместен всъдеход, подобен на прототипа CrossBlue. В проекта ще бъдат вложени 900 000 000 щатски долара, две трети от които ще бъдат използвани за разширяване на мощностите в завода на компанията в гр. Чатануга, щата Тенеси.



Съмненията, че CrossBlue ще се качи на поточните линии, отпаднаха още в началото на миналата година, когато концептът бе показан в Детройт. По-късно обаче се появиха проблеми с високата себестойност на всъдехода и избора на фабрика, където да се сглобява. В крайна сметка във Volkswagen Group of America са намерили решение и моделът ще се произвежда в завода, от който излизат седаните и комбитата Passat за северноамериканския пазар.



Серийният CrossBlue ще създаде около 2 000 нови работни места. По-голяма част от почти милиардната инвестиция ще бъде позволи разширяването на площта на фабриката в Чатануга с 50 000 квадратни метра и създаването на нов център за планиране и технически разработки.



Новият пълноразмерен всъдеход ще бъде построен на най-дългата версия на модулната платформа MQB. "Петметровият Tiguan" ще бъде позициониран под по-компактния, но премиален и наистина проходим Touareg. Базовата версия най-вероятно ще бъде с предно предаване, а електронна муфа за задвижване на задната ос ще се предлага като екстра.



Гамата от двигатели ще включва четири- и шестцилиндрови агрегати с принудително пълнене. От Volkswagen надали ще рискуват с трансмисии DSG и вероятно ще предложат на американските купувачи класически автоматик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо П.

    0 6 Отговор
  • 2 Румен Янев

    10 0 Отговор
    На този седмия дето ще му се наложи да се вози в багажника изобщо няма да му е весело То и аз мога да си монтирам в багажника една седалка но няма да го направя ... е освен ако тъщата не иска да я возя нанякъде де
  • 3 Кобрата

    3 3 Отговор
    Постарали са се инженерите от Волфсбург , всъдеходът изглежда много добре.
    7 местен, супер е
  • 4 Ognyan Petrov

    1 0 Отговор
    Готино изглежда. Дизелов хибрид - ЕКСТРА. Едно ми е интересно, как никой не е написал, че прилича на Range Rover (в муцуната)!? Е, предполагам, че ако беше FORD, OPEL или нещо азиатско - със сигурност щеше да има и такъв коментар. :)

    Коментиран от #5

  • 5 Иван Господинов

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ognyan Petrov":

    Аз щях да го напиша :) Изглежда чудесно ама тая къща с предно предаване ? Това някакъв майтап ли е ?

    Коментиран от #8

  • 6 Кольо Фильов

    3 4 Отговор
    Готино ти изглежда щото е изкопиран Гранд Чероки.
    Или по вероятно ще имат отново договорка с Крайслер и да бъде Чероки с емблема на VW както e VW Routan

    Коментиран от #7

  • 7 Дошo

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо Фильов":

    Не !Това ще бъде един голям ГОУФ.Ще се прави на платформата MQB.
  • 8 Дошo

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иван Господинов":

    Не е майтап!Все пак това е СОЦваген
  • 9 ярослав станчев

    1 2 Отговор
    Е що няма да използват ДСГ? Нали смениха маслото с минерално.Не знаят страх а!!! Ще пуснат ДСГ-то ама ще стане като с Тойота,5-6 милиона отзовани още на другата година,заради "несъществуващи" дефекти.
    И само с предно на този автобус,поне само на задно да беше,че да е по-интересно.