Last news in Fakti

6 Август, 2014 10:19 8 105 3

Бронирана лимузина на базата на G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • inkas armored vehicle manufacturing

Канадската компания Inkas Armored Vehicle Manufacturing ще пусне на руския пазар интересна бронирана лимузина. Въпросната машина се прави на базата на всъдехода Mercedes-Benz G-Klasse и по-конкретно на неговата свръхнаточена версия G 63 AMG. Иновацията е защитена в съответствие със стандарта B6+ и е способна да издържа на пряк обстрел от оръжие с калибър 7.62 милиметра. С други думи нападатели с "Калашников" няма да имат особен шанс за успех.

Още нещо интересно е, че всъдеходната бронирана лимузина е проектирана така, че да издържа взрив от граната, която избухва точно под колата. Компанията Inkas има доста голям опит в производството на бронирани автомобили. Тя прави бронирана техника от 1996 година и вече е натрупала сериозен опит. Производствените площадки на фирмата са разположени в Канада и в ОАЕ.

Бронираната удължена G-Klasse е разработена в канадското подразделение на компанията, като освен на дебелите бронебойни стъкла и броня, конструкторите са обърнали внимание и на окачването, и на спирачната система. Интериорът на колата е свръхлуксозен и се прави по индивидуална поръчка. Салонът може да е изцяло тапициран с естествена кожа и дърво.

Предвидена и е преграда между водача и задния отсек, както и масажираща система на креслата и сейф, минибар, огромна мултимедийна система и още куп други глезотии. Всъдеходът се оборудва с 5.5-литров V-образен бензинов двигател с два турбокомпресора. Мощността на този агрегат е 544 конски сили, а максималният му въртящ момент - 760 Нм. Моторът работи съвместно със седемстепенна автоматична скоростна кутия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 1 Отговор
    Mercedes си е Mercedes.
    Сигурен и надежден автомобил

    Коментиран от #2

  • 2

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Абе пич аз карам CLK ама тва е грозно

    Коментиран от #3

  • 3 Стоян Стоянов

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от " ":

    е - грозно, грозно - колко да е грозно?! Като за руския пазар е перфектно бих казал.