Last news in Fakti

5 Юли, 2003 13:32 718 0

Обвинения и извинения след "Нюрбургринг"

  • bmw-williams-
  • ралф шумахер-
  • нюрбургринг

Германският пилот на BMW-Williams Ралф Шумахер спечели интересното състезание за Голямата награда на Европа на пистата Нюрбургринг в Германия. Втори остана неговият съотборник Хуан Пабло Монтоя, а на почетната стълбичка се качи и бразилецът Рубенс Барикело. Петкратният световен шампион Михаел Шумахер финишира на пето място и увеличи аванса си пред финландеца Кими Райконен. Германецът вече има 58 точки срещу 51 на финландеца. Ferrari пък имат 13 точки преднина пред излезлия на второ място в отборното подреждане отбор на BMW-Williams.

Михаел Шумахер бе сред лидерите в състезанието, но в 43-та обиколка след сблъсък с Монтоя излезе от пистата. Кими Райконен пък, който бе начело на колоната след старта, напусна състезанието поради проблем с двигателя в 26-та обиколка. За петото си място Михаел Шумахер взе четири точки, с което стана първият пилот, преминал границата от 1000 точки.

След надпреварата на Нюрбургринг спортният директор на червените Рос Браун обвини в недобросъвестност Хуан Пабло Монтоя. Колумбиецът удари болида си в този на световния шампион Михаел Шумахер и в резултат на сблъсъка Пилето завърши чак на пето място, а Монтоя финишира втори.

"Хуан Пабло Монтоя постъпи безумно. Той направи груба грешка и като че ли нарочно се опита да се блъсне в болида на Михаел. Това не му е за първи път и започвам да се убеждавам, че предизвиква сблъсъците нарочно", заяви Рос Браун. Петкратният световен шампион обаче бе на друго мнение и заяви след финала на Гран при на Европа, че Хуан Пабло Монтоя няма вина за неговото завъртане и излитането му от пистата. "Ако аз бях на негово място, щях да постъпя по същия начин", каза още Шумахер.

Шефовете на Макларън обвиниха Фернандо Алонсо за отпадането на Дейвид Култард 4 обиколки преди края на състезанието. Самият Култард също набеди Алонсо в неспортсментско поведение и заяви, че ще разговаря с испанеца. "Със сигурност ще трябва да проведем разговор на четири очи с Алонсо, той наби спирачките твърде рано, което ме подведе и всъщност причини моето отпадане. Ще ми бъде интересно какво мислят стюардите по въпроса, но според мен поведението на Фернандо бе далеч от феърплея", каза Култард, който записа 150-ия старт в кариерата си.В същото време спортният директор на Mercedes Норберт Хауг и шефът на McLaren Рон Денис се извиниха на Райконен. Кими отпадна от състезанието на Нюрбургринг в 25-ата обиколка заради повреда в двигателя. В този момент той водеше колоната и нямаше никакви индикаци, че някой ще успее да го спре да вземе победата, но проблем с болида спря победния му ход.

Предстоящата надпревара на 6 юли е за Голямата награда на Франция. Пистата "Маникур" ще ни направи свидетели на продължението в борбата за титлата, което тази година е особено интересно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА