Last news in Fakti

16 Ноември, 2014 11:48, обновена 16 Ноември, 2014 11:50 22 550 32

Mercedes-Benz GL срещу АК-47

  • mercedes-benz-
  • gl-
  • ак-47-
  • брониран автомобил-
  • видео

Когато продаваш бронирани автомобили, има само един истински начин да докажеш надеждността им - като седиш вътре под обстрел. Точно така постъпва директорът на Texas Armoring Corporation (TAC) Трент Кимбал. Той се излага на риска да бъде убит в подготвен от компанията му Mercedes-Benz GL, докато негов служител обстрелва всъдехода с автомат АК-47. Стрелецът очевидно се старае да не допуска попадение на два куршума на едно и също място, но въпреки това покрива цялото челно стъкло с откоса си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АК

    2 0 Отговор
    Без 2 попадения на едно място.
  • 2 ак 47

    3 1 Отговор
    При третото попадение на едно место, тоя самонадеян смешник вътре ше гушне букета.Гарантирам.Стрелял съм 2г нон стоп в казармата.Калашника е оръжие, ненадминато и до днес.

    Коментиран от #6, #8

  • 3 bibendum

    0 0 Отговор
    Добър монтаж. Светлината вътре в колата не се променя при ударите от куршумите по предното стъкло. ;)
  • 4 Папур Шпеков

    0 0 Отговор
    Какви откоси видя автора при тази единична стрелба?
  • 5 Не съм баровец

    0 0 Отговор
    Всичко зависи от мунициите които са ползвани ... терористите със сигурност ще предпочетат по якички, а може и специално подготвени:))))))
    И все пак ако съм такъв баровец, че да ме стрелят с калашник ... бих предпочел да съм вътре отколкото отвън ! :)
  • 6 Радой Мянков

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ак 47":

    Не вярвам при откриване на стрелба, шофьорът да не потегли по най-бързия начин. Интересно ми е как ще направиш 3 попадения на едно място по движещ се автомобил и то автомат. Не се заяждам, но нито една бронировка на цивилен автомобил не може да постигне пълна защита от масирана атака. Целта е да издържи докато се измъкнеш.

    Коментиран от #13

  • 7 John Gottin

    3 0 Отговор
    Това е една от сериозните фирми в областта, но обикновенно бронировката се прави да издържа на 30 сек. единична от ак47, за което време се предполага че опитния шофьор трябва да се е измъкнал. Тук риска е минимизиран заради наклона на предното стъкло, а и обикновенно в бронираните коли отпред се возят шофьора и охраната, а отзад VIPа. При истинска засада ще има и двама чеченци отстрани, който за 30 сек. ще изстрелят по два пълнителя върху 0,5 м2 на страничното стъкло под доста по прав ълъл, тогава ще попаднат по 5-6 и повече на едно място. А иначе само пълен идиот би си взел такъв Benz. Ако се пазиш от атентат си взимаш Dartz - техния директор прави същото упражнение само че при обстрел от РПГ.
  • 8 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ак 47":

    Ама ти "много" си стрелял, че знаеш кое е най-доброто оръжие в света! А да си стрелял с нещо друго освен с АК-47?
    Хайде стига сте се изхвърляли, че сте големи разбирачи, и то заради казармата!
    АК-47 е най-доброто за въоръжаване на армия от неграмотни талибани, но има достатъчно много оръжия които превъзхождат Калаша дори и по надеждност като G36, FN SKAR и Sig556!!!

    Коментиран от #14

  • 9 gost

    1 0 Отговор
    Ами с бронебойни ако го зачаткат дори на единичен ще заприлича на ементал.
  • 10 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ШОУМЕНИ ЗАУЧЕНО УПРАЖНЕНИЕ
    ТРЯБВА ЕДИН КРЪСТОСАН ОГЪН НА АВТОМАТИЧНА СТРЕЛБА ЩЕ ПАДНЕ ЦЯЛОТО СТЪКЛО А ТОЗИ ВЪТРЕ Е С ПАМПЕРС
    ПА АКО Е С БРОНЕБОЙНИ ОЛЕЛЕ МАЙКО
  • 11 987

    1 2 Отговор
    до * 8*абе що стрелят тогава с калашник а не с тези дето ти ги харесваш и изобщо внаеш ли какви поражения прави АК 47
  • 12 Буров

    3 1 Отговор
    Пълна порнография.Забележете че човека вътре стои като замръзнал,не трепва дори.Да е жива и здрава Мадам Тюсо.

    Коментиран от #22

  • 13 Стоманени куршуми виждали ли сте

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Радой Мянков":

    AК-47 е брутално опасно оръжие, доказана надеждност и стреля дори под вода.И така при засада няма да стреля само един, отстрани, кръстосан огън и естествено ЗАСАДА, за да няма много маневри, една кола отпред, една отзад, по възможност тежки.Стоманени куршуми задължително, тъй наречените бронебойни, ами 5.45 ще влезе веднага вътре!И АЗ НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ!
  • 14 ак 47

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ей, и една седмица няма да издържиш в казармата, знаеш ли как ще мълчиш само един ден престой в Елхово или Звездец.Как ще се напикаш на първото си дежурство на границата?Не знаеш, затова си толкова ербап, като пърле пред майка си.Ако АК47 ТИ ГРЪМНЕ ДО УХОТО ЩЕ СЕ НА.ЕРЕШ ОТВОРКО!

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "ак 47":

    Неграмотнико, ще ме умориш от смях - анонимността ли ти дава силите да заклеймяваш някой без да го познаваш?! Със сигурност съм стрелял много повече от теб с АК-47 и със сигурност имам много повече служба от твоите 2 години, така че си избърши пяната от устата за да не се излагаш. За това знам какво може АК-47, но знам какво могат и новите щурмови пушки.
    А оня който ме питаше защо тестват GL-a с АК-47, а не с G36 например, ще му каза, че малко трябва да помисли. Никой няма да стреля от 15 метра с щурмова пушка за над 1000 евро след което да я хвърли, като вместо да използва за това АК-47 за 200 евро.
  • 16 АК 74М

    2 0 Отговор
    Стрелял съм доста, дори и след казармата.Sig 556 е полуавтоматична пушка калибър 5.56х45, знаеш ли каква далекобойност има?Аналога е АК с 5.45х39.Калашника е забранен, ти кажи що?Да знаеш има и АК101 с натовски калибър 5.56х45 и далекобойност 1000м.Ти си преценяй!

    Коментиран от #18

  • 17 ак 47

    3 0 Отговор
    стреляй в някоя компютърна игра.Затова М16 се изложи във Виетнам и Корея.Щом имаш служба повече от 2г, значи си някой прост шапкар, поне си трай не се излагай, че такива като тебе няма какво друго да работят освен търтей-шапкар.Или си некой старшинка-вещевак или артелчик.Истински офицер нема да шари тука такива глупости.
  • 18 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "АК 74М":

    Статията е свързана с пробивността на оръжието. Лично съм тествал пробивността на G36 и АК-47. За моя огромна изненада 5,56х45 има по-голяма пробивност от 7,62х39. Това са фактите.
    Пък за пробивност на АК-74 с неговия дебалансиран 5,45х39,5, изобщо не може да говорим!!!
  • 19 PIRANHA

    1 1 Отговор
    Ак47 е признат автомат на всички времена, няма пясък, няма вода, няма нищо дето да го спре да стреля.Вземете една американска карабина и а да влезне малко пясък, спираш да мислиш че имаш оръжие, това е така защото американците са ги направили до мм да има място колкото патрона да мине, а ак47 има луфтове от всякъде дори и чисто нов дрънка, тропа и все пак не спира да бие, за мен това е класиката!
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Пак не позна. Нито съм фатмак, нито пък те засяга какъв съм. Пък щом сравняваш М16 с G36 и SKAR, значи си пълен оръжеен лаик и си силен само на маса с избиване на комплекси от казармата :)))
  • 21 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ак 47":

    БЯХ В ЗВЕЗДЕЦ 89Г 91Г СТРЕЛЯЛ СЪМ С ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО
    КАЛАШНИКА Е БРУТАЛЕН АВТОМАТ НЕ СЛУЧАЙНО ТЕЗИ СИ ПРАВЯТ РЕКЛАМА С НЕГО ЗА ДА СЕ ПРОДАВА МЕРЦА
  • 22 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Буров":

    ВТОРИЯ ПЪТ КАТО ГО ГЛЕДАХ ВИДЯХ ЧЕ СИ ПРАВ ТОЗИ ВЪТРЕ Е ВОСЪЧНА ФИГУРА
    ЕВАЛА ПЪРВИ ЗАБЕЛЯЗА
  • 23 Slav78

    1 0 Отговор
    Калашника е голяма работа с това, че е просто устеоен. Аз съм служил и стрелял с АК-47 и много добре знам какво може. Сега ловувам с калибър 7,62х63, но това е друга тема. Та мисълта ми е, че не Калашника пробива стъклото в случая а куршума (проектила).
  • 24 Попа

    0 0 Отговор
    Ak-47 е дуракоустойчив и надежден вярно е, но не може да се сравнява по нищо със съвременните американски автомати, които в момента ползват спец-частите им. Нито надеждност, нито простота на изработка, тегло или пробивна сила. Факт е, че сума време нямаше алтернатива но вече има по-добри оръжия. От към цена-качество сигурно още пази първа позиция обаче.
  • 25 Киро

    0 1 Отговор
    E как няма да е добре направен "Калашника", като е измислен от немец? (Хуго Шмайзер)??!
    Руснаците крадат първообразът по време на войната и след войната Хуго Шмайзер го доработва за няколко години в СССР, нает на заплата.
    За русофилите, които веднага ще почнат да подскачат - по това време руската инженерна мисъл е била на феодално ниво, с малки изключения (катюша, някои предимства на Т34).Руснаците по това време правят лоши копия на чужди оръжия - Шпагин е копие на Томпсън, руската картечница пак е копие на стара американска и тн.и тн. И изведнъж хоп - гениално откритие, оръжие от ранга на картечницата МГ? Хаха!
    Михаил Калашников е бил толкова инженер, колкото и Гонзо - и двамата нямат 8-ми клас.
  • 26 Един негър

    0 0 Отговор
    Този вътре НЕ е восъчна фигура. Наблюдавайте внимателно как диша и леко му се изпъва гръдния кош и движи лактите.
  • 27 Бобо

    0 0 Отговор
    Ама разбира се ,че е ЖиВ!!!! Вижте,как му се мърдат веждите!!!!!
  • 28 Едикой си

    1 0 Отговор
    Немците винаги са били нумбър уан по маркетинг...с просто око се вижда че това вътре е някаква кукла.
    Не се излагайте бе шваби. :D
  • 29 ккк

    0 0 Отговор
    Кви восъчни фигури,кви немци? Хора хванете се на работа,че мозъците ви са закърнели.
  • 30 калашников

    0 0 Отговор
    Личи си че човекът не е истински :) !!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 кмета

    0 0 Отговор
    ако не знайте има една подробност не оръжията убиват а куршумите H oозначава с усилен заряд се едно кон те рита се правят реклама на чупелници ,дечица не се карайте и не казвайте евала че е смешно