Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 14:19, обновена 18 Ноември, 2014 14:25 15 751 18

Полицията в Китай удари тежко улични състезатели

  • улични състезания-
  • незаконни гонки-
  • китай-
  • хонконг

Китайската полиция конфискува 12 суперавтомобила и задържа 13 други по подозрения в участие в незаконни улични състезания по магистралата между гр. Шънджън и Гуанджоу. Отнетите возила са с хонконгска регистрация и са имали временно разрешение с валидност 11 дни да се движат по пътищата на провинция Гуандун.



Акцията против уличните състезатели е най-мащабната от този род, заявяват от китайската полиция. До нея се стигнало след заснемането на нарушенията с охранителни видеокамери, запечатали как група от седем суперколи влизат от Хонконг и поемат по магистралата с огромна скорост.



"Някои от возилата на записите се движат с над 300 км/ч по 30.5-километровата отсечка и я изминават за време под 7 минути", разказва Ли Мин Хуй, заместник-мениджър на магистралата. От полицията изчисляват, че средната скорост на колоната е била 214.4 км/ч.



За незаконната надпревара съобщил и свидетел, който се оплакал, че краката му треперят от преживяния стрес. "Карах със 100 км/ч към летището. Изведнъж спортни коли започнаха да ме изпреварват една след друга с огромна скорост. Минаваха толкова бързо, че изобщо не разбирах какво се случва". Очевидецът обаче някак успял да запомни номера на четвъртата кола в колоната и го съобщил на ченгетата.



Конфискуваните суперавтомобили очакват собствениците си в охраняеми паркинги. По данни на полицията повечето заподозрени са успели да се спасят обратно в Хонконг, но някои са се върнали в Шънджън и са се предали. Грозят ги ефективни присъди до шест месеца за безразсъдно шофиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хонсю

    2 1 Отговор
    Ли Мин Хуй, заместник-мениджър на магистралата. Какъв мениджър имат само.

    Коментиран от #8, #17

  • 2 lost paradise

    8 0 Отговор
    Друго е по важно тук. Ето за това китай са напред, защото има дисциплина. Баровците просто са оставили колите си защото ги очаква 6 месеца ефективна присъда и ще си я получат. Тук дете прегазиха и педеругата дето го стори още е навън и може би е забравил вече , че го е сторил.
  • 3 скорост

    1 9 Отговор
    Какво като са карали бързо ,да не са напрали ПТП че ги арестуват,може и с 1000 да караш стига да не тава сакатлък,иначе с тия ограничение само се цоцат кинти в цял свят

    Коментиран от #4, #9

  • 4 на вуте булката

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "скорост":

    Ограниченията са да те предпазят от студени връзки между централния ти мозък и периферията.Това не ти е комп игра, та да караш с 1000.След 160км/ч да знаеш всеки инцидент е с летален изход за развитието на мозъка ти в този век.

    Коментиран от #5

  • 5 скорост

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "на вуте булката":

    Тука се говори за скорост, а женичките като теб нека си карат в авариината лента

    Коментиран от #10

  • 6 gost

    5 0 Отговор
    Скорост,скорост явно нямаш връзка с главния мозък,ако при теб въобще съществува.
  • 7 Радой Мянков

    5 1 Отговор
    Ти вярваш ли си го това, или само си чешеш пръстчетата по клавиатурата? Отиди в Control Panel ---> Programs and Features, изтрий всички версии на Need For Speed, които имаш и се завърни в реалния свят. Лошото е, че такива като теб и за донори не стават...
  • 8 ярослав станчев

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "хонсю":

    Хехехе,няма да се предадат ама ще ядат на Ли Мин Хуй ....... последното име.
    Ей,бързия със скоростното мислене,чети какво ти е писал бачо ти Радой Мянков и си опичай акъла,че заради такива като теб по пътищата през километър има паметник в канавката и през дърво има закачени некролози и цветя.Състезатели.
  • 9 Alexander

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "скорост":

    Именно поради тази причина, ние никога няма да сме като Китайците, Германците... и всяка друга държава достойна за пример, защото НИЕ ВСЕ ЧАКАМЕ нещо да се случи за да реагираме, пък било то адекватно или не. Там НЕ ЧАКАТ някои да пострада за да вземат мерки. И не само при инцидентите е така. Като цяло българите ВСЕ ЧАКАТ от някаде нещо да падне или да се случи. Така е...
  • 10 ярослав станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "скорост":

    Аха,така,така,женичките си карат в аварийната ама вечер си лягат до разумните си и ЖИВИ мъже.А такива рацери,като теб,украсяват крайпътните дървета и диреци с цветни снимки на които пише "От опечалените".Ама преди това две бригади пожарникари и часовникари ги стържат от асфалта с шпатули,за да може мама им да ги оплаче.
    Заради такива големи Шумахери трябва да върна методите на Антон Семьонович Макаренко в училище,белким малко ви дойде пипето в тиквите.
    Знаеш ли,че дървото е дошло от Рая,за да вкарва главочите в пътя,а някой по-дебелоглави да ги праща директно в рая.
    Другия път като играеш NFS да знаеш,че щом вдигнеш 250 км./ч. колата се движи със 70 метра в секунда,време за реакция нема,от жабката почва да мирише на тамян и те засърбяват лопатките,крила ти никнат,ангел ще ставаш.
  • 11 Гост

    2 1 Отговор
    Защо ли никоя медия в Китай не се осмелява да говори за полицейщина?
    Не са ги снимали с камера, не са ги спрели с радар, а отнемат автомобилите и раздават присъди само по сигнал на обикновен шофьор! Къде е сега Хелзинския комитет, безбройните НПО-та и корумпираните ни магистрати да ни обяснят как при тях е лошо, а у нас е рая на хуманизма и справедливостта :)))))))))))))
  • 12 nikitoblend

    2 0 Отговор
    Пише че са заснети с охранителни камери.
  • 13 John Gottin

    0 0 Отговор
    Тва само в Китай го има - капиталистически автомобили и комунистически закони :). А Хонгонг си беха много по добре под властта на Бабата.
  • 14 Младен Аир

    3 0 Отговор
    Солидна глоба и затвор за гарнитура му е майката, па да видим дали ще се правят на пилоти после,ако не се очистят докато ги хванат разбира се.Има си регламентирани места за това, да ходят и да си се трепят колкото си искат, ама от болни мозъци спасение няма.
  • 15 extra

    0 0 Отговор
    нещо не разбрах последното изречение ,но като цяло си прав
  • 16 Кобрата

    0 0 Отговор
    "Някои от возилата на записите се движат с над 300 км/ч по 30.5-километровата отсечка и я изминават за време под 7 минути"... тези са луди
  • 17 Driver

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "хонсю":

    Щом зам-а е Ли Мин Хуй, баш шефа требе да е Ли Макс Хуй.
  • 18 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    На любителите на високите скорости,малко информация,от относно една катастрофа случила се скоро в Бургас.Това което знам е от полицаѝ,така че,ако тоѝ лъже мен,аз лъжа вас.Става въпрос за професионален състезател,със специално подготвен за състезания автомобил ,Алфа ,около 600к.с.,скоро му е предстояло да ходи на състезания в чужбина,та закачат се на светофара на околовръстното за Меден Рудник с някакъв Мерцедес.Алфата буквално излита на старта ускорява и се блъска в камион,завърта се чупи две дървета и спира в трето,човека си отива на място,на стрелката,дали е ударил спирачки преди това не се знае показва 245км.Преди около година се е потрошавал пак от катастрофа към Созопол тогава са успяли лекарите да го съберат.