Last news in Fakti

1 Декември, 2014 10:45, обновена 1 Декември, 2014 10:46 7 887 8

Мъж падна от 11 етаж върху Toyota и оцеля

  • toyota-
  • camry-
  • инцидент-
  • сан франциско

Японските производители може да срещат проблеми с активната безопасност заради дефектните еърбегове на Takata, но пасивната сигурност на колите им си остава на ниво. В това успя да се убеди лично мияч на прозорци от Сан Франциско, който се стовари от 30 метра върху стара Toyota Camry и оцеля.

Инцидентът се случил миналия петък. По неясни причини анонимният мъж изгубил равновесие и полетял от 11-и етаж. За щастие уцелил тавана на японската кола, а не асфалта. По време на удара собственикът на 14-годишното Camry Мохамад Алкозай бил зад волана, но не пострадал.

Когато бърза помощ пристигнала, миячът бил в съзнание. Откаран бил в болница в критично, но стабилно състояние и според лекарите ще се възстанови.

Световният рекорд за оцеляване след свободно падане от най-голяма височина принадлежи на югославската стюардеса Весна Велович, която оживява след взрив в самолет на JAT на 10 000 над Чехословакия през 1972 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Motorwagon

    2 0 Отговор
    и понеже Vw има намерението да изпревари Тойота по продажби , от японския гигант направиха тази реклама с заглавие - Самоубииството е грях - Тойота няма да го позволи!
  • 2 Shmeker

    2 0 Отговор
    Абе то тва може да означава, че ламарините на тойотата са меки и са омекотили удара, но по принцип таваните се правят да са корави, което е недостатък за безопасността на возещите се, а не на падащите отгоре.

    Коментиран от #4

  • 3 Име:

    2 1 Отговор
    Георги
    Касабов
    "Японските производители може да срещат проблеми с активната безопасност заради дефектните еърбегове на Takata, но пасивната сигурност на колите им си остава на ниво."
    Г-н Касабов, активна безопасност включва всички системи, който биха могли да предотвратят инцидент. Такива са: спирачките, АБС-и, ESP, TC, окачване, завиване, (всичко свързано с пътното поведение на колата)
    Пасивна безопасност включва всички системи спомагащи безопасността след като инцидентът вече се е случил. Такива са: колани, въздушни възглавници и структората на автомобила (здравина на шасито, поддаване и т.н.)
    Разменили сте термините лекичко! "Еърбеговете" са пасивна безопасност...
  • 4 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    Прав си но се замисли.... от 11-ия(30метра) етаж поне 50 кг и земното притегляне ,можеш сам да си направиш сметката за каква сила става на въпрос и колко да е твърд този таван на една обикновенна кола......
  • 5 ддд

    0 0 Отговор
    сигурно колата е била с плюшен салон???
  • 6 Олигархски

    0 0 Отговор
    Имаше един виц навремето във Бг ВВС-то.Когато не ти се отвори основният парашут- лошо,когато не те си отвори и резервният парашут-още по-лошо. Когато старшинката и уазката(линейката) не са долу-е ее....тогава става мнооого лошо.
  • 7 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    imal e kasmet che e padnal varhu iaponski gniloch s lamarina vestnik che ako beshe varhu nemska zdrava mashina shteshe da e strashno.
  • 8 CarPro

    0 0 Отговор
    Tva si e kasmet che e ocelql