Last news in Fakti

18 Декември, 2004 23:35 1 103 1

По-бърз от вятъра!

  • aston martin-
  • aston martin vanquish s-
  • sport dynamic paсkage

За хората, които се интересуват от скоростни и скъпи автомобили, британската компания Aston Martin не се нуждае от допълнително представяне. Островитяните отдавна са доказали качествата си при направата на моторни “адреналинки”, а безспорно един от успешните модели на компанията е именно Vanquish. За него определено може да се твърди, че принадлежи към “клуба” на най-скоростните и мощни возила. Предлаганите от него 306 км/ч и невероятните 460 к.с. под предния капак едва ли биха разочаровали някого...

По всичко обаче личи, че британците желаят още по-пълен триумф, а и като че ли средството за постигането му също вече е “изобретено”. То носи названието

Vanquish S V12

и представлява подобрена версия на едноимения модел. Дебютната поява на новия шампион се състоя по време на автомобилното изложение в Париж, където посетителите имаха възможността да се насладят на предлагащото 520 к.с. возило. Освен допълнителните 60 к.с 6.0-литровият V-образен “дванадесетак” на британците е добавил към “визитката” си и повечко тяга, тъй като пиковата стойност на въртящия момент вече е 577 Нм, вместо досегашните 542. Естествено е подобни технически параметри да оказват изключително благотворно въздействие и върху динамичните показатели. Максималната скорост, която Vanquish S V12 развива, е 320 км/ч!Сериозни изменения настъпват и във външността, позната от традиционния Vanquish. При новата “S-Klasse” на Aston Martin радиаторната решетка е значително по-голяма и с подчертано овална форма, което според британските конструктори не само предлага по-голямо оптично очарование на автомобила, а в значителна степен подобрява и охлаждането на по-мощния агрегат. Монтирана е и допълнителна спойлерна група, която гарантира по-доброто сцепление с пътя при високи скорости.

Основно преработена е и задната част на автомобила, където е променена формата на багажника, а освен това се появяват и изцяло нови задни светлини. Освен всичко друго Aston Martin Vanquish S V12 ще се предлага серийно с т.нар.

Sport Dynamic Paсkage

който гарантира синхронизацията по електронен път между окачването, управлението и спирачната система. Това пък в значителна степен повишава надежността и стабилността на автомобила. По-големите, “плаващи” спирачни дискове също допринасят за това, тъй като предполагат по-прецизна работа на спирачната система и най-вече значително по-къс ход на педала на спирачката.

Сериозни подобрения настъпват и при кормилното управление. Така например при новия Aston Martin Vanquish S са необходими 20 процента по-малко завъртания на волана, за да следвате избраната от вас траектория. Това се оказва изключително полезно при шофиране с високи скорости по път с поредица от остри завои - факт, който прибавя още един плюс към динамиката и сигурността на британския атлет. Нарасналата мощ на двигателя е възможна, след като конструкторите монтират изцяло цилиндрови глави, горивни камери и обновена система за директно впръскване на горивото.

Цената, срещу която бихте могли да се сдобиете с новата островна перла, напълно отговаря на качеството, което получавате - 255 000 евро. В нея обаче се включва възможността, веднага след закупуването на автомобила, да изпробвате солидните му спортни умения на една от трите състезателни писти - Милбрук (Великобритания), Ломел (Белгия) или Мичиган (САЩ).

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 posetitel

    1 0 Отговор
    Za otlichnici!!! Mnogo e jaka