Last news in Fakti

11 Февруари, 2015 09:39, обновена 11 Февруари, 2015 09:41 3 655 14

Toyota GT86 претърпя пластична операция

  • toyota-
  • gt86-
  • cb

"Женският" прототип Cb, показан на салона в Токио през 2013 г., влиза в серийно производство като специална версия на спортното купе GT86, обявиха от Toyota. Целта на японците е да разширят кръга от потенциални купувачи на модела, което според дизайнерите на компанията налага кардинална промяна във външното оформление на колата.



Cb (от Cool Beauty) има съвсем нова предница с кръгли фарове, различно орелефен преден капак, броня с друга радиаторна решетка и плоски дневни светлини. Изменена е формата на фаровете против мъгла, а на предните калници са се появили три светодиодни ивици.



Японците са си "поиграли" и със задницата на GT86. Стоповете имат по-сложна конструкция, а на капака на багажника се е появил масивен спойлер.



Двигателят на модела не е пипан. Двулитровият опозитен мотор с мощост 200 к.с. може да се комбинира с шестстепенна ръчна скоростна кутия или автоматична трансмисия със същия брой предавки.



В Япония Cb ще струва 4 180 000 йени (около $35 000). Покрай "женската" версия на GT86 от Toyota обявиха и цената на олекотената пистова модификация на спортното купе, подготвена от заводското ателие TRD - 3 767 000 йени ($31 000).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 3 Отговор
    Почти се доближава по форма на ПОРШЕ. Няма как да се променят законите на аеродинамиката. Това е пътя.

    Коментиран от #3

  • 2 Владислав Димитров

    1 1 Отговор
    Не е зле само, че с мотора трябваше да направят нещо - една турбина можеше да я освежи много по добре от колкото фейслифтинга.

    Коментиран от #4

  • 3 hfij

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    по скоро може да се каже , че прилича на Ягуар .

    Коментиран от #7

  • 4 stenly

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Владислав Димитров":

    Според мен мощноста на стоковият вариант е напълно достатъчна(все пак колата е само на задно предаване). В тази концепция се търси цена/удоволствие и според мен не е нужна турбинка макар че една малка IHI която да надува до към 0.6-0.7 бара ще е доста забавна а и стоковите карантйи го позволяват според мен но...

    Коментиран от #10

  • 5 nikitoblend

    0 0 Отговор
    Доста симпатично се е получипо.
  • 6 nikitoblend

    0 0 Отговор
    Доста симпатично се е получило.
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "hfij":

    И така може да се приеме. Затова пиша, че не можеда се противоречи на аеродинамиката.
  • 8 Никой

    0 0 Отговор
    "Двулитровият опозитен мотор с мощост 200 к.с..." Хм.. пардон, 180...

    Коментиран от #9

  • 9 Име:

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    .... на колелата!
  • 10 Име:

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "stenly":

    Стоковите карантий са много добри и блока е много за здрав. - За справка crawford performance turbo BRZ. Но колата не и трябват турбина. 160к.с на тон са достатъчни за да се забавляваш. А най-добрия вариант за лек тунинг на това шаси са +30к.с -30кг.
    Иначе турбо и суперчардж китове има вече една камара за тая кола.
  • 11 БайГошо

    0 0 Отговор
    По-бие на Астън Мартин.
  • 12

    0 0 Отговор
  • 13 гоуфаджия

    0 0 Отговор
    Я с голфут ще го съсипем тоя пущиняк!Шъ го отвея като ветъро весник!
  • 14 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Добре де,отпред са решили и са го направили по-меко,по-женствено да кажем.А отзад???Назлобени фарове,як спойлер,две баджи и дифузьор-брутално.Все едно са две различни коли.И ако наистина е "женски" модел,какво аджеба ще прави една жена с 200 коня,1000 кг. купе и задно?Айде да не е първия,ама втория дирек и фаровете ще са срещуположни.