Last news in Fakti

15 Март, 2015 09:00 3 519 4

Porsche Cayman GT4 може да се сдобие и с RS версия

  • porsche-
  • cayman-
  • gt4-
  • rs

Седмица след като направи официалния си дебют на автосалона в Женева, се появиха слухове, че Porsche Cayman GT4 може да се сдобие с още по-сурова и олекотена версия, означена като GT4 RS. Така тя ще продължи традицията на версиите RS при 911. Според главата на Porsche Motorsport Андреас Пройнингер те много са подценили успеха на Cayman GT4. В Англия доставките на версията за две години напред са били разпродадени буквално за три дни.

Пройнингер е споделил още, че това е началото на нова ера, и че е заинтересован да участва в разработката на подобна версия. За момента обаче не се е обсъждало подобно нещо. Ако GT4 означава, че се вслушват в мислите на клиентите, появата на GT4 RS, правещо тестове на "Нюрбургринг" е само въпрос на време. По-достъпна версия на 911 GT3 RS ще зарадва много хора с бензин в кръвта по света.

GT4 е оборудван с двигател от 911 Carrera S с обем от 3,8 литра и респектиращите 385 конски сили. Ускорението от място до 100 отнема само 4.2 секунди. Скоростната кутия, с която ще се предлага моделът, ще бъде само и единствено шестстепенна ръчна. Колата заимства някои неща от 911 GT3, като предния мост, амортисьорите и кормилната уредба, а благодарение на аеро детайлите притискателните сили са идентични с тези на GT3. Сухото тегло на GT4 е 1340 килограма и е едно от определящите неща за динамиката.

Повече техническа информация за всичи модели на Porshe , ще намерите ТУК

 
 
 
 
 
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    4 0 Отговор
    Ще е още по-бърза. Много добра тактика.
  • 2 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор
    Porsche.
  • 3 Кобрата

    3 0 Отговор
    Кола мечта!
  • 4 Роман Ценов

    2 0 Отговор
    великолепно порше