Last news in Fakti

26 Март, 2015 10:46, обновена 26 Март, 2015 12:49 23 358 46

Сбогом, M-Klasse! Добре дошъл, GLE!

  • mercedes-benz-
  • m-klasse-
  • ml-
  • gle-
  • ню йорк 2015

Mercedes-Benz представи обновеното семейство ML, което вече ще се казва GLE. Със смяната на името моделът ще стане и първият хибриден всъдеход с възможност за зареждане от битовата в историята на немската марка.



Модернизацията не носи радикални дизайнерски промени. Външността на GLE следва стилистиката на кросоувъра GLE Coupe, представен миналия декември. Различни в сравнение с M-Klasse са радиаторната решетка, фаровете, светодиодните стопове и накрайниците на ауспухната система.



Хибридната модификация, обозначена като GLE 500e 4Matic, получава силовата установка от лимузината S500 Plug-In Hybrid. Тя включва 3.0-литров шестцилиндров двигател с два турбокомпресора (333 к.с.), 85-киловатов електромотор (116 к.с.), комплект йон-литиеви акумулатори с капацитет 8.8 киловат часа и седемстепенен автомат 7G-Tronic Plus. Системната мощност е 442 к.с., а въртящият момент - 650 Нм.

Силовата установка може да работи в четири режима, които се избират с бутон. GLE 500e 4Matic може да се движи само на ток (E-Mode) или като хибрид. Предвиден е и режим, в който работи само двигателят с вътрешно горене, а електромоторът се включва само в случай на нужда. На подобен принцип действа функцията Charge, при която ДВГ зарежда батериите.



Хибридният Benz може да измине до 30 км само на електрическа тяга, но със скорост не повече от 130 км/ч. По каталог разходът на гориво в комбиниран цикъл не надхвърля 3.3 литра на 100 км.



Бензиновите версии на GLE ще се оборудват със същия 3.0-литров V6 с два турбокомпресора (333 коня, 450 Нм) и 4.7-литров V8 с 435 к.с. и 700 Нм. Дизелите също са два. По-малкият е четирицилиндров, има работен обем 2.1 литра и развива 204 к.с. (480 Нм). Шестцилиндровият нафтов мотор е 3.0-литров, с мощност 258 коня и въртящ момент 620 Нм.



Всички дизелови модификации на GLE ще се комплектоват с 9-степенна трансмисия 9G-TRONIC и за първи път ще се предлагат с понижаваща предавка и блокаж на междуосевия диференциал срещу допълнително заплащане.



Mercedes-Benz предвижда и две наточени модификации на всъдехода, подготвени от заводското ателие AMG. Те се отличават по агресивния аеродинамичен пакет, различните брони, 20-цоловите джанти, дифузьора отзад, червените спирачни апарати и четирите ауспухни тръби.



GLE 63 AMG ще се оборудва с 5.5-литров V8 с два турбокомпресора, мощност 557 к.с. и въртящ момент 700 Нм. Така екипиран, всъдеходът ускорява от място до 100 км/ч за 4.3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.



Най-мощната и бърза версия GLE 63 AMG S получава същия двигател, но форсиран до 585 коня и 760 Нм. С тези настройки агрегатът позволява ускорение от 0 до 100 за 4.2 секунди. Максималната скорост обаче си остава ограничена на 250 км/ч.



Mercedes-Benz GLE ще се предлага с мултимедийна система Comand от последно поколение със 7-инчов дисплей и тъчпад. Вариантите са оформление на салона с кожа, алкантара, дърво и въглеродни нишки са безбройни.



Модернизираната и преименувана M-Klasse ще дебютира пред публика на салона в Ню Йорк в началото на април, а продажбите ще започнат през юли. Основни конкуренти на модела ще бъдат Porsche Cayenne, BMW X5 и Range Rover Sport.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hate

    0 1 Отговор
    Хайде сега хейтърчетата да започват - как това не було джип, как не им харесвал дизайна, как не можел да се мери с бмв и.т.н
    Ех, пустото му кисело грозде..........

    Коментиран от #3

  • 2 subaru

    2 0 Отговор
    kak se kachi na tezi skali, sigorno s helikopter ???

    Коментиран от #4

  • 3 Златко Пердашиян

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Hate":

    mnogo si prav.horata tarsiat SUV zashtoto se karat predimno v gradski uslovia i po magistrala.nujno e 4x4 za da se kachish primerno na vilata.za celta ML,GL i tn sa mnogo podhodiashti.ako iskate istinski JIP kopuvate G klasa i znaete che imate JIP.
  • 4 Златко Тигъра от Люлин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "subaru":

    kakto vinagi fen na BMW se izkazva nepodgotven
  • 5 mediator37

    0 1 Отговор
    Красива, луксозна джипка.
  • 6 баш хейтъра

    0 2 Отговор
    Този ГЛЕ не е за сериозен оф-роуд и не може да бъде никакъв джип, а дизайна му... грозен, грозен, неам думи и... срещу Х5 няма шанс.

    Коментиран от #7

  • 7 един от многото

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "баш хейтъра":

    изпий си хапчетата се скрий, че идват момчетата с белите престилки!!!

    Коментиран от #8

  • 8 баш хейтъра

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "един от многото":

    Ти мен не ме мисли братчед, главното е ти да не забравиш да си глътнеш апчеата.
  • 9 XAXAXA

    0 0 Отговор
    ДАЙ ГАЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
    https://www.youtube.com/watch?v=h2E0leOYY7U
  • 10 Мерседес фен

    3 0 Отговор
    ДО баш хейтъра така е прав си Мерседес не яде задните гуми като бмв Х5 не създава толкова ядове с електрониката и няма толкова твърда возия ако си купувате БМВ Х5 КУПЕТЕ И ЕДИН ЗИЛ ;) ПОНЕ ДА ГИ СРАВНИТЕ ! :D

    Коментиран от #11

  • 11 Mercedes Benz

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мерседес фен":

    Какво му се връзваш на глупостите на тоя, не виждаш ли, че го прави само, за да се прави на интересен и оригинален, а всъщност кой знае какво гоуфче или киа кара на 15 - 17 г.........

    Коментиран от #16

  • 12 ауди

    0 2 Отговор
    Тия па взели че съешили МЛ предница и ГЛ задница нема що ....
  • 13 japan

    1 3 Отговор
    Само японски автомобили.По-точно ТОЙОТА.
  • 14 Мерседес фен

    3 0 Отговор
    Благодаря много за подкрепата колега поне ния в Мерседес знаем какво караме за разлика от някой други хора. :Д :)

    Коментиран от #17

  • 15 BENZ

    4 0 Отговор
    unikalen

    Коментиран от #24

  • 16 Отново хейтъра

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Mercedes Benz":

    Не се правя на интересен и оригинален, а просто казвам какво мисля ! Помисли , какъв ми е на мен кяра така да се каже от такава фукня след като никой тук не ме знае ? Е, моето мнение не съвпада с вашето, но това си е в реда на нещата, не може всичките да сме еднакви !
  • 17 JBL

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мерседес фен":

    Имаш и моята подкрепа колега! Аз не само съм фен а и притежавам кола от тази марка. Имал съм доста коли от различни марки, но няма база за сравнение с Мерцедес. Не съм пристрастен а обективен. Преди на купя колата сматах че това са само приказки на фенове, но всичко се оказа истина. Оставете външния изглед, ламарината не кара колата, на някой му харесва ,на друг не, но има нещо друго в тази марка, нещо особенно, накак си ти "лепва като ръкавица" и колкото повече караш, толкова повече не ти се слиза от нея. Поне при мен е така вече шеста година.
  • 18 тошибиян

    1 3 Отговор
    девизът на тоз таралясник може да бъде да потънем в калта със стил или луксозна телефонна кабина в която да из4акаш пристигането на животоспасяващият трактор или уазка муахахааааааааа

    Коментиран от #23

  • 19 Румен Янев

    1 2 Отговор
    Автора нищо не разбира от Мерцедес.
    В статията има 3 очевадни грешки
  • 20 Роман "Маверика"Ценов

    6 0 Отговор
    Много красив Мерцедес.Стойкар е на всички снимки.Джип мечта(поне за мен).

    Коментиран от #21

  • 21 Ехаа

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Роман "Маверика"Ценов":

  • 22 S Doichinov

    2 1 Отговор
    Красив е
  • 23 bravo

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "тошибиян":

    Точно така пич, прав си....и като чета коментарите на Мержанлийте тук, сякаш става въпрос за бабешка седянка ..."колко сладък, колко опънат, каква муцунка" и пр. хайде по-мъжката и без лиготий или ходете да ги купувате на жените си
  • 24 BENZ

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "BENZ":

    KLOZET ...

    Коментиран от #25

  • 25 BENZ

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "BENZ ":

    ti imash po hubav

    Коментиран от #26

  • 26 123,300

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "BENZ":

    нали питаше за гумите-да така се казват и стоят много добре на зазката ми "заз 968" ама малко ми загрява и ако сменя водната помпа и радиатора на парното може да се оправи
  • 27 Мерседес фен

    3 1 Отговор
    ДО N14 СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ И ТЕ РАЗБИРАМ МНОГО ДОБРЕ КОЛАТА ИМА СЪРЦЕ БРАТЛЕ Мерседес за мен е нещо много голямо и силно една сила едно могъщество ЗНАКА НА ПЪТИЯ Е МЕРСЕДЕС И АЗ ТЕ ПОДКРЕПЯМ БРАТЛЕ В ТОВА КОЕТО КАЗА !

    Коментиран от #29

  • 28 Мерседес фен

    1 0 Отговор
    пътя *****
  • 29 Подкрепа

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мерседес фен":

    хаха, подкрепяйте се, подкрепяйте се и се поддържайте, па ако щете и се целувайте, защото, като дойде Батко Баварец и скръцне със зъби това дето прилича на малко корейче ще си съблече тенекиите
  • 30 Иван Михов

    2 1 Отговор
    Винаги съм уважавал мерджаните, ама на външен вид изглежда много зле, катко отвън така и отвътре. Иначе сигурно е хубава кола. Тъпите аудита ще издърпат още повече клиенти само с визия...
  • 31

    0 4 Отговор
    Предницата нещо изглежда кофти, определено БМВ без Х6, и АУДИ са по добре като дизайн, поне........
  • 32 AMG

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=EkOizmXQpLE Otvrushtam na udara ot bmw dobre be bavariq vlezni vij kogo na kogo koziruva vij linka moeto momche tam ot kudeto idva mersedes bmw sega otiva ;)
  • 33 AMG

    0 0 Отговор
    A Kolkoto do podkrepata kakvo da ti kaja bavariq suedinenieto pravi silata !
    kato iskate kech neka go napravim Mersedes VS BMW
    OFICIALNO I NACIONALNO SUBRANIE da slojim krai edin put za vinagi !
  • 34 мемфис

    0 2 Отговор
    Нито едно БМВ Х.... няма никакъв шанс!
    Келешите със скрупули хвалят БМВ, а хората които разбират купуват Мерцедес!

    Коментиран от #35

  • 35 Excelsior

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "мемфис":

    Скрупули? Защо използваш по нелеп начин думи, чието значение ти е непонятно?
    Бягай към речника!
  • 36 ludfen

    0 1 Отговор
    Много ме радва обаче разхода на гориво! Забелязахте ли 442 кс и само 3.3л на 100км? И това е джип, а при малък градски автомобил сигурно разхода ще е около 2л на 100км! Сериозно каране ще падне, само да има, кой да плаща данъци и застраховки на тия 442 коня!
  • 37 Julio

    0 2 Отговор
    Тея продължават да ме шокират с милионите си бутони в интериора. Сложили са тъч пад - не мога да разбера ква е тая страст да покрият цялото табло в бутони...

    Коментиран от #38

  • 38 Владислав Димитров

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Julio":

    Мерцедес - Конкорд !

    Коментиран от #39

  • 39 Julio

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Владислав Димитров":

    Де да беше Конкорд...
    Не се ли намери някой в дизейнерският им екип да им обясни че и дедовците ползват вече тъч-скрийнове. Кому е нужна 9-цифрена клавиатура (тип - нъм-лок) на таблото? Що за идиотщина? Кому е нужно целият климатик да се командва с бутони при положение че съм сигурен че това е дублирано чрез скрийна и тъч-пада? Цялата тая ретро-дивотия вероятно е и причина да не може да се направи нещо радикално различно в интериора...
  • 40 199

    0 5 Отговор
    и тази прилича на фиат стило комби отзад
  • 41 копеле

    5 0 Отговор
    Браво, изискан и елегантен
  • 42 Кобрата

    5 0 Отговор
    Mercedes-ът е ''трепач'' отвсякъде, но определено ML ще ми липсва много и също така това наименование му отива повече отколкото GLE..

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Златко Пердашиян

    5 1 Отговор
    kolata e unikalna,samo glupak bi ia opliul
  • 45 пешо

    4 1 Отговор
    STILNA ...
  • 46 Zlati zlatistia

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Кобрата":

    bashtami imash takava i chesno ne e gotina