24 Май, 2015 09:00 2 363 2

Jaguar ще подкрепи Bloodhound SSC в опита им за наземен рекорд за скорост

  • jaguar-
  • f-type-
  • awd-
  • bloodhound ssc-
  • speed record
Британският производител на спортни автомобили Jaguar ще подпомогне отбора на Bloodhound SSC в опита им за подобряване на наземния световен рекорд за скорост. С това те ще представят и проекта им Jaguar F-Type R AWD Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle. Той е създаден от отдела им Special Vehicle Operations.
Външният вид на колата е създаден от Jaguar Design и естествено има пряка връзка с дизайна на Bloodhound SSC. Колата ще направи своя дебют в края на месеца на Ковънтри MotoFest, където ще направи и няколко почетни обиколки. За тазгодишния фестивал на скоростта Гудууд компанията също е подготвила много изненади.
Jaguar подсигурява отбора Bloodhound SSC и технически с двигатели, инженерни експертизи и автомобили, с които да осъществят опита. В края на миналата година F-Type R AWD е изиграл важна роля в разработката провеждайки комуникационни тестове.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Крайно време е тази легендарна марка да се събуди и да изпъкне с нещо!
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Все повече марки копират легендарната форма на порше 911. Явно още тогава Порше е намерил най добрата аерадинамика.