Last news in Fakti

12 Юни, 2015 11:14 3 744 7

На старт е новото Audi R18 e-tron quattro

  • audi-
  • r18 e-tron-
  • quattro
Audi има твърдо намерение на 13 и 14 юни да продължи своята серия от победи в най-тежкото маратонско автомобилно състезание в света – пет пъти поред спортните машини с четирите пръстена печелят класическата надпревара от 2010 г. насам. Общо за последните 16 години Audi ще се бори за четиринайсета победа в 24-те часа на Льо Ман. Важен компонент от цялостната концепция на хибридния състезателен автомобил Audi R18 e-tron quattro тази година е технологията за ефективност Audi ultra.
 
Първият победител с хибридно задвижване също носеше четири пръстена на предния си капак – това стана през сезон 2012. До днес системата за дизел електрическо задвижване на Audi не е била победена нито веднъж в Льо Ман. И това задвижване е най-икономичното в момента – никой друг от четиримата производители в клас LMP1 не изразходва толкова малко горивна енергия като Audi. Новото Audi R18 e-tron quattro беше по-бързо от миналата година - със седем секунди в квалификацията и с четири в състезанието.
И това, въпреки че сега се задоволява с 2,8 процента по-малко гориво. Неговият преработен V6 TDI мотор, два пъти по-мощната сега хибридна система и преди всичко аеродинамично оптимизираната цялостна конструкция доказват на какво е способен принципът ultra. Освен на техническите си достойнства Audi може да разчита на извънредно добрите отборни качества и на страстта на своите професионални пилоти. Феслер, Лотерер и Трелюе спечелиха заедно за Audi 24-те часа на Льо Ман три пъти през последните четири години и ще стартират с номер 7.
 
Лоик Дювал (Франция), който дели номер 8 с Оливър Джарвис (Великобритания) и Лукас ди Граси (Бразилия), победи в класическото състезание преди две години. Филипе Албукерк (Португалия), Марко Бонаноми (Италия) и новакът Рене Раст (Германия) ще участват в надпреварата с номер 9. Що се отнася до отбора, Audi, както и в предишните години, ще се довери на Audi Sport Team Joest, най-успешния екип за Льо Ман на всички времена. Досега отборът на Райнхолд Йост е печелил 24-часовото състезание цели 15 пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    Какъв звук има това нещо не е истина,все едно минава изтребител.
    Успех на всички отбори,които участват в състезанието и най-вече на Ауди.Чакаме 14-та победа.
  • 2

    0 0 Отговор
    Нисана се представяше много лошо на квалификациите, пилотите се оплакваха от силно недозавиване. Доколкото разбрах тоя Нисан са го оставили само на предно предаване, поради някви проблеми с хибридната система, която трябваше да задвижва задните колела, направо не са в ред тия пистова спортна кола с предно.....
  • 3 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Нисан трябваше да пуснат колите във ВЕЦ.Можеха да участват на Силвърстон и Спа,а дори и да отпаднат поне щяха да ги изпитат в реална обстановка и да знаят проблемите със сигурност.Не знам защо решиха да участват чак на Ле Ман.Грешка е според ме,но те си знаят най-добре.

    Коментиран от #4

  • 4

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ярослав станчев":

    Като ги гледам май нищо не знаят......
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    На мен ми е по-интересно дали порше няма да измъкне победата тази годинa. Все пак те са с най-много победи в историята
  • 6 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Както върви май братчетата от Порше ще си подобрят рекорда на 17 победи.Заслужено разбира се.Тойота са огромното разочарование,уж по-бързи с 2 сек от миналата година,а реално са по-бавни с 5.Нисан и те са пълен смях.От цял час недозавиващите им толупи не са влизали в бокса за извънредна смяна на кутия,ходова част,спойлери и други консумативи.
  • 7 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Поздравления за победата на Порше.Завърнаха се подобаващо в Ле Ман.
    Поздравления и Ауди,които въпреки многото проблеми със спукани гуми,катастрофи,наказания все пак стигнаха до подиума.
    Леко разочарование остана от Тойота,не караха на максимума,но явно такава стратегия са избрали,сигурността преди всичко.
    За Нисан просто нямам думи.Не мога да разбера,защо изобщо хвърлиха толкова пари на вятъра???