Last news in Fakti

10 Юли, 2004 20:56 2 571 0

Удобство всеки ден

  • honda-
  • fr-v-
  • honda fr-v

През последните няколко години минивановете придобиват все по-голяма популярност на Стария континент, като клиентите ги предпочитат поради тяхната функционалност и удобство, или накратко - заради качествата им на автомобили за всеки ден. Именно в този сегмент е и поредното

ново предложение на Honda

носещо названието FR-V. Японският миниван е разработен на базата на модела CR-V, само че е дарен от създателите си с по-голямо междуосие. Благодарение на това возилото по подобие на конкурента FIAT Multipla разполага с шест места за сядане в комбинация 3+3. При това разположените в центъра седалките могат да се преместват значително повече от останалите - предната с 27 см, а задната със 17 см. На пркатика това позволява да се постигне специфична конфигурация на седалките под формата на буквата V, което предполага много повече пространство и свобода на движенията за пътуващите с Honda FR-V. По подобие на някои други представители от този клас возила, скоростният лост при FR-V също е разположен на средната конзола на арматурното табло, почти на една височина с волана. Според конструкторите по този начин се постига не само по-голямо удобство при управлението на автомобила, но се спестява и значително пространство.

По подобие на друг модел на Honda - Jazz и при FR-V задният ред седалки предлагат възможността да “изчезнат” в пода на четириколесното, което чувствително увеличава обема на товарния отсек и е изключително полезно в случаите, когато акцентът се поставя върху превоза на товари, а не на пътници. При това положение вместимостта на багажника нараства от 439 литра до гигантските 1 600. Според конструкторите от Honda с FR-V могат да се транспортират предмети с дължина до 2.4 метра. Клиентите ще разполагат с

голямо разнообразие

и при избора на подходящ двигател за предпочетения от тях автомобил. На разположение са два бензинови и един дизелов агрегат. Бензиновите мотори са с работен обем 1.7 и 2.0 литра, като осигуряваната от тях мощност е съответно 125 и 150 к.с. В средата на следващата година ще се появи и 2.2-литров дизелов двигател, познат от модела Accord. Изработеният изцяло от алуминий мотор гарантира мощност от 140 к.с. при 4 000 об./мин., а максималният въртящ момент е 340 Нм и се достига при 2 000 об./мин.

Сериозно е застъпена при Honda FR-V е и темата за сигурността. Базовата версия на модела включва предни и странични еърбегове по цялото продължение на автомобила. Предвидени са и предпазни възглавници за главите на всички шестима пасажери. Серийно ще се монтира антиблокираща система ABS, система за електронно разпределение на спирачното усилие и спирачен асистент. При желание и срещу съответното заплащане бихте могли да оборудвате Honda FR-V и с електронно стабилизираща система ESP.

Очаква се продажбите на Honda FR-V да стартират в началото на следващата година, като засега прогнозната цена за модела е около 20 000 евро.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА