Last news in Fakti

13 Юли, 2015 15:01 11 679 5

Продадоха 24-цилиндров Panther за $295 хил.

  • panther-
  • chevrolet-
  • v8

Тези снимки може да изглеждат като монтаж, но автомобилът на тях е съвсем истински. Под безкрайния му преден капак са монтирани не един, не два, а цели 3 осемцилиндрови двигателя Chevrolet с обем 5.7 литра всеки.



Чудовищният роудстър е произведен през 1985 г. от дизайнера и конструктор Боб Потър на базата на Panther. Междуосието се простира на повече от 4 метра, а разстоянието от предната до задната броня е близо 5.8 метра.



Трите V-образни осмака задвижват задните колела през автоматична трансмисия Turbo 400. Сумарната им мощност не се съобщава, но мутиралата неокласика надали страда от дефицит на конски сили.



Custom Panther, както лаконично го нарича създателят му, е навъртял само 500 км - може би заради радиуса на завой. Има напълно независимо окачване на четирите колела и изпипани детайли като кардан и пожарогасител от неръждаема стомана.



Обявен за продажба в eBay с първоначална сума за наддаване от $200 000, Custom Panther явно бързо е привлякъл вниманието на маниаците. Някой с готовност е заплатил $295 000, за да го отведе от родната Флорида в анонимен гараж.



През 70-те и 80-те години на миналия век Panther оборудва автомобилите си (с изключение на Six) най-вече с двигатели от Jaguar. Научили за 24-цилиндровия звяр от обявата, зевзеци тутакси задават въпроса как ли щеше да изглежда, ако под предния капак имаше не 8-, а 12-цилиндрови мотори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    6 двигателя с по 4-ри цилиндъра. И всеки двигател се запалва от 1 свещ. Тоя ако дойде ред, да прави обслужване на двигателите, по-добре да продаде колата. По-евтино ще му излезе.
  • 2 binjiri

    0 0 Отговор
    Има и вечерни училища,с по една свещ в стая,където може да се завърши без особено големи усилия.
  • 3 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Внимателно гледах снимките и никъде не видях резервоара а трябва да е нещо с размерите на малка цистерна.
  • 4 Начо

    0 0 Отговор
    То подвижната цистерна явно не е закачена отзаде ...
  • 5 Азззззз

    0 0 Отговор
    Който има пари да си купи такава кола не го бърка поддръжката или разхода на гориво