21 Юли, 2015 10:29 8 716 9

Култовият Defender няма да умре

  • land rover-
  • defender
Един от най-знаменитите истински всъдеходи в света Land Rover Defender, който се произвежда без радикални изменения от 1983 година до ден-днешен си отива. Тази информация беше разпространена от компанията още през миналата година и според нея последните екземпляри от Defender трябваше да слязат от конвейерите през декември 2015-а. Като изключим Mercedes G-Klasse и UAZ, подобни всъдеходи, предназначени за тежък off-road вече почти не се произвеждат.
 
Оказва се обаче, че феновете на подобни машини не са никак малко и въз основа на тази информация се появи една доста интересна изненада. Според английския вестник The Birmingham Post култовия всъдеход Defender няма да умре. По-конкретно, британците съобщават, че автомобила ще продължи да се произвежда и през следващата 2016 година. Обявената за последна серия от Defender се разпродава по света като топъл хляб и именно поради тази причина от компанията са решили да продължат с производството му.
На този етап поточните линии в английския град Солихъл ще продължат да правя Defender-и, като според една от непотвърдените информации това ще трае до февруари 2016-а, а според друга - до средата на следващата година. Това обаче също няма да е края на култовия всъдеход. Още преди време от Land Rover намекнаха, че производството на Defender може да бъде пренесено извън пределите на Обединеното кралство.
 
Имайки предвид, че марката е собственост на индийската компания Tata, то е логично да се предположи, че Defender-ите ще продължат да се правят в Индия. И докато до скоро тези планове изглеждаха нереалистични, то сега, предвид последните събития и нарасналото търсене на Defender, те изглеждат напълно логични. Така, по всичко личи, че Land Rover Defender все още не е готов за пенсиониране, но какво точно ще се случи, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    3 0 Отговор
    Ето тази новина много ме зарадва. Б.си класиката е това. Естествено, че подобни истински вдсъдеходи винаги ще имат фенове.
  • 2 нереален

    2 0 Отговор
    ''Като изключим Mercedes G-Klasse и UAZ, подобни всъдеходи, предназначени за тежък off-road вече почти не се произвеждат.'' А защо не изключихте и Jeep Wrangler?

    Коментиран от #4

  • 3 дифендърчо

    0 2 Отговор
    дреме ми за тоя трошляк...
  • 4 Марто

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "нереален":

    защото новите генерации Jeep са си чисти паркетници, ето за това.

    Коментиран от #8

  • 5 sta

    1 0 Отговор
    това с производството в Индия си е почти като закриване на марката.. Китайците поне това спестиха на Волво
  • 6 незнайко

    2 0 Отговор
    Също като руската НИВА . Защо трябва да се променя конструкцията, не е необходимо.
  • 7 zzzeeen

    1 0 Отговор
    Знаете ли как наричат Toyota 4runner -"Land Rover rescue car":) страшен тарлясник са хе-хе
  • 8 нереален

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Марто":

    Мога да ти кажа, че Джей Кей си върви много повече от индийския Дефендър и паркетната Г класа... И преди да пишеш глупости потърси в Youtube и се убеди сам! Няма какво да ти говоря повече! Wrangler е истинска машина и ти говоря за АМЕРИКАНСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ!!!
  • 9 Toko

    0 0 Отговор
    Здраво куче си е,всеки ден го карам-няма назад!!!