14 Септември, 2011 10:54 1 796 0

Дебютира най-бързата Fiesta

  • ford-
  • fiesta st-
  • франкфурт 2011

На изложението във Франкфурт Ford представи прототип на Fiesta ST. Това е най-наточеното изпълнение на модела, но серийната му версия ще бъде демонстрирана чак догодина в Женева или в Париж.

Въпреки че представеният във Франкфурт автомобил е прототип, той е много близък до серийната версия. Дизайнът на Fiesta ST е издържан в тон със стилистиката на по-големия Focus ST и разполага с 1.6-литров турбомотор от серията EcoBoost.

Двигателят е с мощност 180 к.с., а максималният му въртящ момент е 240 Нм, който се предава на предните колела посредством шестстепенна механична скоростна кутия. Конкурентите на Fiesta ST в лицето на Skoda Fabia RS, VW Polo GTI и Seat Ibiza Cupra разполагат с аналогична мощност.

По думи на представители на марката новата Fiesta ST ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от седем секунди, а максималната и скорост е 220 км/ч. Нивото на изхвърляния в атмосферата въглероден двуокис е 140 грама на километър.

От компанията не посочват точни данни за разхода на гориво на автомобила, но заявяват, че той е "изключително привлекателен". Малко след появата на серийния вариант през следващата година се очаква и лансирането му на пазара. Първите коли най-вероятно ще бъдат доставени в началото на 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА