23 Август, 2015 09:00 2 305 0

Продава се един класически Aston Martin - DB4 V Vantage

  • aston martin db4-
  • търг-
  • продава се
Този Aston Martin спокойно може да бъде сбъркан с модела станал нарицателно за филма James Bond 007, но това е предшественикът му DB4. Всъщност това е специфична версия - V Vantage и, като такава може да се похвали с няколко отличаващи я неща, като това, че е един от 50-те автомобила от серията, а от там е един от трите оборудвани стандартно с автоматична скоростна кутия. Произведен е в края на живота на модела между 62-ра и 63-та година. Междуосието на тази версия също е удължено от това на стандартния DB4, като така създава повече комфорт при движение и повече място за пътниците.
Цвета на V Vantage е нещо много типично за английските спортни машини - Goodwood Green. Интериорът и от своя страна е решен изцяло в червено. Последната извършена реставрация включва и лека модернизация, като всички оригинални части са запазени, за да запазят стойността на автомобила. Това включва замяната на скоростната кутия с четиристепенна ръчна David Brown кутия, нови стабилизиращи щанги, амортисьори Koni, нова спирачна система, хидравлична кормилна рейка, както и изработени по поръчка джанти Borrani.
Колата притежава също и пълна сервизна история, която е много определяща при продажбата на подобен автомобил. Номерът на шасито и е 1197 и е доставена след прекратяването на производството на модела. Тя ще бъде продадена на търг в началото на идния месец организиран от Silverstone Auctions с още 60 избрани автомобила. Цената, която се очаква да достигне, е над 1 милион евро. На фона на моделите на Ferrari от тези години това не е нещо впечатляващо.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА