Last news in Fakti

26 Август, 2015 13:26 2 883 4

Nissan 370Z става кросоувър

  • nissan-
  • z-
  • 370z
Nissan 370Z става кросоувър - 1

Модел с индекс Z ще се превърне в най-новото попълнение в богатата гама от кросоувъри на Nissan. Автомобилът ще замени спортното купе 370Z след края на производството му през 2017 г., твърди британското сп. Autocar.

С този необичаен ход Nissan се надява не само да зарадва поклонниците на 370Z, а и да привлече нови купувачи. Бъдещият кросоувър ще бъде прицелен на първо място в американския пазар. В Щатите легендарната серия Z има култов статут, но пък продажбите на компактни всъдеходи са значително по-големи от тези на спорни купета.

Новият кросоувър ще бъде близък по габарити до Juke, но ще бъде построен на модулната платформа CMF, разработена съвместно от Renault и Nissan. Моделът ще се оборудва с четирицилиндрови турбодвигатели, а дебютът му може да се състои още през септември във Франкфурт.

Неотдавна от Nissan обявиха, че не планират наследник на 370Z заради високата цена на купето и слабата му популярност. Японците дори заговориха за негов много по-евтин заместник, създаден по мотиви от прототипа IDx Nismo от 2013 г.

Научете повече за моделите на Нисан от  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО СЕЛЯНИТЕ КАРАТ ХОНДА

    0 0 Отговор
    КОФА НА 4 КОЛЕЛА
  • 2

    0 0 Отговор
    На нищо не блъска това......
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Направо съм шокиран - нямам думи да опиша тази грозотия. Искам да си избода очите. Не правете такива статии повече.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Дори няма нужда да четеш - може да видиш само снимката и всичко става ясно.