Last news in Fakti

7 Септември, 2015 07:15 3 996 5

Mercedes C63 Coupe вдъхновен от DTM

  • amg-
  • mercedes-
  • c63 coupe-
  • dtm
Новият състезателен автомобил на Mercedes за DTM шампионата през 2016 ще бъде представен официално на автосалона във Франкфурт. В негова чест ще бъде представена също и легална за пътищата версия в лицето на новата C63 Coupe с името Edition 1. Той пресъздава поразително DTM машината с основния selenite grey magno цвят, жълтите ивици и черните джанти с жълт кант.
Автомобилът ще бъде оборудван и с дълбоки спортни седалки от кожа Напа с контрастни жълти шевове и волан тапициран с материала Dinamica. Аеродинамичният пакет ще включва нов лип спойлер за предната броня и багажника, нови прагове и нов дифузьор. Новото поколение на C-class е оборудвана с 4.0 литров V8 битурбо двигател, като нивата на мощност са две - 469 конски сили и 650Nm въртящ момент за стандартната версия и 503 конски сили и 700Nm въртящ момент за S версията.
Относно състезателната версия тя е оборудвана с 4.0 литров V8 с точно 500 конски сили, а теглото и е не по-малко от 910 килограма по правилника на DTM. Сезон 2016 ще бъде последния, в който ще си насладим на V8 двигателите, след това ще очакваме четирицилиндрови турбо двигатели. Дано звуковите им възможности не бъдат убити подобно на Формула 1 шампионата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    1 0 Отговор
    Коментиращите плювалници да заемат позиция....готови, старт
  • 2 AMG

    1 0 Отговор
    Дори и хейтърите си бият паса тук:)
  • 3 scar face

    0 0 Отговор
    Какво има да се плюе тук?! Хубавото си е хубаво, а когато стане въпрос за (може би) на-доброто, това е резултата. :)
  • 4 -_-

    0 0 Отговор
    Всеки автомобил си има недостатъци, а този има много такива в сравнение с конкурентите му.
  • 5 QWERTY

    0 0 Отговор
    Конете серийно са си толкова! Доста лек tuning виждам тук.Състезателната версия е адски грозна. Няма смисъл от такива малки и безполезни tuning компании.