Last news in Fakti

8 Септември, 2015 07:15 5 066 6

Обновеният Seat Leon Cupra 290 разкрит

  • seat-
  • leon cupra-
  • 290
Един от най-бързите автомобили с предно предаване се разкри предпремиерно. Седмица преди автосалона във Франкфурт от Seat решиха да разпалят мрежата с малко информация и снимки. Обновеният Leon Cupra 290 ще се включи в лютата битка с Renault Megane RS съвсем скоро. Повишението в мощността е незначителните за някои хора 10 конски сили, но това прави голяма разлика на пистата.
Промяна във въртящият момент на автомобила няма, той си остава 350Nm, но е наличен при по-голям диапазон - между 1700 и 5800 оборота. Теглото на Leon от 1.400 килограма също остава непроменено, както и ускорението от 0 до 100 при всички версии, дори и при тази оборудвана с DSG кутия. С нея автомобилът ще има среден разход на гориво от 6.6 литра на 100 км и това звучи много добре за предлаганата мощност.
Външно не намираме промени от първата версия на това поколение. Стандартните екстри за най-наточения Leon са прогресивно управление, динамичен контрол на шасито, диференциал с ограничено приплъзване, спортна спирачна система от Brembo, CUPRA Drive Profile, LED светлини отпред и отзад, спортни седалки облечени в Алкантара и инфотеймънт система. След седмица ще научим повече подробности от екипа ни на 
автосалона във Франкфурт.

Подробни технически характеристики за моделите на Сеат , ще намерите  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    10к.с. и пак ще яде бой от французите

    Коментиран от #2

  • 2 Стоян Стоянов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Десислав Попов":

    ... ама може и да не яде! Рено още не са пуснали новия RS на Меган - така че, има време.
  • 3 Григор

    0 1 Отговор
    Наистина ще яде бой. Golf r е хиляди пъти по-добър.

    Коментиран от #4

  • 4 Десислав Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Григор":

  • 5

    0 0 Отговор
    Много по-готин от Голф.....
  • 6 опелджия

    0 0 Отговор
    Астра ОПЦ ще ги смачка без проблем