Last news in Fakti

15 Септември, 2015 09:57 10 339 20

Porsche Mission E предизвиква Tesla

  • porsche-
  • mission e-
  • tesla-
  • model s-
  • p85d-
  • франкфурт 2015

Изцяло електрическо купе с четири врати е главната изненада на Porsche за публиката и специалистите на изложението във Франкфурт. Mission E може да се смята за твърда заявка на марката за навлизането в напълно нов сегмент, в който към момента безапелационно доминира Tesla Model S, макар че серийната версия надали ще се появи преди края на десетилетието.



Прототипът разполага с два електромотора с обща мощност над 600 к.с., които са достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.5 сек. и до 200 - за 12 секунди. С подобни показатели Mission E превъзхожда 911 Turbo, но леко отстъпва на най-бързата Tesla Model S P85D.



За сметка на това Porsche-то превъзхожда калифорнийския си съперник поне по два параметъра - автономният пробег достига 530 км, а 80% от капацитета на батериите могат да бъдат попълнени за едва 15 минути. За целта е необходимо специално зарядно устройство, разработено специално за прототипа.



Акумулаторите с водно охлаждане за разположени в пода между двата моста и придават на автомобила отличен баланс и много нисък център на тежестта. Говори се, че много от дизайнерските черти на Mission E ще намерят място в оформлението на следващата Panamera.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Добре дошли в новата ера!
    По-добре късно от колкото никога :)

    Коментиран от #11

  • 2 коки

    0 0 Отговор
    Това,ако го пуснат така ще е супер извънземната кола
  • 3 stefan

    0 0 Отговор
    А дано го видим скоро и по пътищата

    Коментиран от #7

  • 4 копеле

    0 0 Отговор
    Е това вече е шедьовър, извънземна красота и супер показатели. Няма да се даваме на теслата.
  • 5 ужас

    0 0 Отговор
    само ще гледаме и ще ни текат слюнките
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    На картинка всеки може, ще видим дали ще го направят реално и ако го направят, кога ще е. Да не се окаже, че са от последните направили такава кола и когато я пуснат вече е морално остаряла...
  • 7 Строше

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "stefan":

    Радваме се за ентусиазма Ви, но ние от Строше смятаме, че сме направили огромен скок в сферата на ел.мобилите, който съвременния потребител няма да може да приеме психически и замразяваме проекта.За да не е голямо разочарованието на феновете ние ще пуснем този модел с дизелов двигател от СОЦваген.

    Коментиран от #8

  • 8 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Строше":

    Слаб ти е камуфлажа,Дошееее.И под друго име да се скриеш лошата миризма те издава.
    Porsche
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Най-много в някой филм да се появи, друго надали.
    Може да си пускат колкото си искат такива прототипи, но реалността е съвсем друга.
    Тесла С е на пазара от години и е на достъпна цена за средната класа, като се пресметнат данъчни облекчения и отсъстващите разходи за зареждане.
    Дори да го изкарат ще е на такава цена, че само единици ще могат да си го позволят, като че: ето, можем да направим и ние такова, но няма да може да си го купите.
    Тесла го направи така, за да може да си го купят хората, не за да се доказва.
    А и заряд в рамките на 15мин означава огромно количество ток в минута, не знам това уникално нещо дали е приложимо на практика или колата ще се запали, както става с много поршета.
  • 10 Електрик

    0 0 Отговор
    Тия и те като Ауди се мъчат да привлекат интерес с концепции, които няма да пуснат следващите 5-6 години. И аз преди 2год си мислех че Rimac concept one ще е няква ненормална електричка, но още не е пусната, ще струва над 1 милион $ и Тесла Модел S вече я стигна по ускорение и капацитет на батерията за 10 пъти по-ниска цена.
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Прав си, новата ера на електромобилите започна с ЕV1 от 2003 година когато нефтените магнати принудиха Дженерал Мотърс да унищожи 400 електромобила. След 2008 година само 5 години по късно се предадоха. Сега всички фирми вървят по стъпките на Tesla Model S P85D. Намерите филма "Кой уби електрическата кола".
  • 12 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    НЕМЦИТЕ СА ПЪРВИ И НЯМАТ МИНАВАНЕ ОТНОСНО АВТОМОБИЛИТЕ
    ТОВА Е БРУТАЛНА КОЛА

    Коментиран от #18

  • 13 Maurice

    0 0 Отговор
    Защо всички тръгват да плюят по Порша, че бил само концепция и никога няма да види бял свят, а заливат нета с онази малоумна Лада, която дори е само рендер и съществува само на нечий десктоп? Убиец на Ферари........ Убиец на мозъчни клетки! ФФФФФсичко Российско е кочина! В 21-ви век имат за космическа технология инжекциона. Разстройвам се, като си мисля за горките руснаци.
  • 14 strahotiq

    0 0 Отговор
    много сериозна машина, която се моля за общото благо да види бял свят по-скоро.
    относно коментарите: плииз не подценявайте порше за готовността им да я вкарат в производство до 1-2 години... разбира се на подобаваща цена.
    относно дизайна: в пъти по-добър от тесла на които въщност това им е много слаб сегмент в всички техни проекти.Доказаха го съвсем скоро с СУВ-а който представиха ...има нещо недовършено и доста чиип в него, дори и на живо.
    да живей конкуренцията!
  • 15 Електрик

    0 0 Отговор
    Концепцията е красива, ако ще я пуснат след 3 години щяха сега да имат прототип по който работят и изпробват. Ако имаха някакво подобие щяха 100% да го покажат, защото интереса който ще привлекат щеше да е много по-голям от това видео.
  • 16 М1

    0 0 Отговор
    Много яко електрическа Мазда RX-8 от порше!!!
  • 17 Герман

    0 0 Отговор
    Чудесен Порше дизайн отстрани и отпред, отзад малко мяза на новите US muscle-car-и но това се случва често при наличието на днешното разнообразие. Дано види бЕл свЕт по-скоро, не че съм приготвил кинтите :).
  • 18 ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Vasik Atanasova":

    но не съществува:)
    а другата е реална
    напипваш ли разликата?
    и аз предизвиквам тесла с кола
    може да измине 100 000 км с едно зареждане
    става пикап комби кабрио и спортна
    с натискане на едно копче
    планирам производство след 147 години
    и разбира се тесла сега треперят от страх:)))
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    Тесла след пет години ще бъде следваща генерация със много по-добри дизайн и параметри , а цената ще върви надолу , така че за Порше и сие остава да си измислят нов девиз от рода : " Нашите коли не са по-добри , но пък са по-скъпи , елате в клуба на еснафите "
  • 20 paltarski

    0 0 Отговор
    Браво на ГОСТ!!! Няма какво да се добави....