Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 07:15 3 113 1

Ще видим новия Discovery Sport на Land Rover

  • discovery sport-
  • land rover-
  • sofia motor show
На автосалона в София ще бъде показан наследникът на Freelander - Discovery Sport. Благодарение на подобрената Terrain Response система, патентована от Land Rover, новият Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост, като тестовете, за да бъде това възможно са отнели времето от над 18 месеца в различни държави. Британецът изумява с 600 мм дълбочина на газене. Новият британски всъдеход е дълъг 4 590 при 
междуосие 2 740 мм. Това го прави 239 мм по-къс от големия Land Rover Discovery, но и 9 см по-дълъг от Freelander. Sport има и 80 мм по-дълга база от предшественика си. Багажникът на новия модел поема 829 литра, като при преместени максималннапред задни седалки нараства до 981 литра.
Впечатление в него правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре. Системата Terrain Response настройва работата на двигателя, скоростната кутия и окачването в зависимост от настилката, като предлага четири режима на работа General, Grass/Gravel/Snow за движение в хлъзгави условия, Sand - за пясък и Mud and Ruts - за кал. В списъка с опциите за Discovery Sport влиза системата за помощ при преодоляване на брод Wade Sensing. Тя определя дълбочината на водата чрез сензори в страничните огледала, предава информацията на мултимедията и при опасност предупреждава водача със звукови сигнали. Сред електронните помощници има също система за следене на лентата, парктроник, функция за разпознаване на пътните знаци, за следене на слепите зони в страничните огледала и еърбег за пешеходци. Срещу допълнително заплащане ще се предлагат и прожекционен дисплей, аудиосистема Meridian със 17 говорителя и функцията Land Rover InControl App, която позволява свързването с операционните системи iOS и Android.
Нов дизелов двигател ще влезе в Discovery под името Ingenium. Компанията е инвестирала много в тази разработка, която същевременно да бъде икономична и с добра мощност. Двигателят е с нова алуминиева конструкция с много твърди цилиндрови стени с много ниски нива на вибрации и шум. Двете версии ще разполагат със 150 конски сили и 380Nm и 180 конски сили и 430Nm със среден разход от съответно 4.9 и 5.2 литра на 100 км. Тази с по-малка мощност ще се предлага само с ръчна шестстепенна кутия и опция за предно предаване, докато по-мощния ще може да бъде оборудван и с автоматична 9 степенна кутия. Двулитровият бензинов мотор с директно впръскване развива 240 коня и 340 Нм със среден разход от 6.7 литра на 100 км. Land Rover Discovery Sport ще атакува пазара с постоянно двойно предаване с муфа Haldex.

Подробности научете от  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Радев

    0 0 Отговор
    haldex превзема… :-)