Last news in Fakti

29 Септември, 2011 11:25 31 569 3

LG иска забрана на Audi и BMW в Корея

  • lg-
  • osram-
  • audi-
  • bmw

Производителите на електроника са едни от най-свирепите пазители на патентите си. Конфликтът между Samsung и Apple илюстрира добре с каква ярост се отстояват запазените права в този бранш.

LG Electronics обаче предизвика истинска сензация в индустриалния свят с иск към съда в Южна Корея да забрани продажбата на автомобили с марка Audi и BMW на територията на страната.

Елитните немски производители се оказват в центъра бойните действия между LG и Osram, които водят патентна война. Корейците се стремят да блокират продажбите на Audi и BMW, които се оборудват с осветителни системи на конкурента.

"LG даде под съд Osram за нарушаване на авторски права върху светодиодни чипове и опаковъчни технологии, които се използват в производството на диоди за осветителната система на автомобили", потвърждава информацията Лим Янг Мин от корейската компания.

Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че неотдавна именно от Osram нанесоха първия удар с иск за компенсации за нарушаване на техни патенти от LG. Тогава корейският гигант отказа да плаща, разработи собствена технология и на свой ред атакува конкурента си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kobester

    1 2 Отговор
    da gi mahat izobshto led svetlinite ot kolite.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВИП АМГ

    1 40 Отговор
    da zabraniat na audi da proizvejda troshlivite si podobia na avtomobili