Last news in Fakti

19 Декември, 2015 09:00 4 058 1

Продава се много рядкото APAL Porsche 1600 GT Coupe 

  • apal porsche-
  • 1600 gt coupe-
  • аукцион-
  • търг

Създадени между 61-ва и 65-та година в Белгия в тези автомобили са конструирани на базата на Porsche 356, но обвити в леки панели от фибростъкло от APAL управлявана от Едмънд Пери. През годините на производство общо 150 автомобила напускат завода само 30 обаче са имали повечето, части от Porsche, като двигател, мостове, спирачки, джанти, седалки и контролно табло.

За разлика от 356 тези екземпляри имат само две седалки, но и удължено междуосие, което подобрява стабилността. Теглото им е било впечатляващите 635 килограма, а двигателя - 4 цилиндровия 1.6 литров с мощност от 60 конски сили, което в днешно време изглежда комично, но
говорим за 60-те години.

Моделът 1600 GT Coupe е използван в редица ралита и състезания, като едно от тях е минавало и през нашата столица - Лиеж - София - Лиеж. Този екземпляр е с номер на шасито 40172003 и ще бъде продаден на търг в края на януари от аукционна къща Сотбис. Според историята на автомобила той е бил участник в германски състезания, след това отпътува към Америка в щата Южна Каролина, а от там попада в колекционера Том Трауб, където прекарва цели 30 години. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2dw

    0 1 Отговор
    много скъп трабант