Last news in Fakti

17 Януари, 2016 07:15 2 557 5

Състезателна Toyota Prius?

  • toyota prius-
  • super gt-
  • състезателен-
  • автомобил

На токийския автосалон бе представен състезателен автомобил за сериите Super GT от Toyota Racing Development и APR Racing на базата на първия масов хибрид - Toyota Prius. В създаването на аеродинамичните детайли е използван предимно карбон и то в големи количества, а двигателят е
позициониран на оригиналното място, за разлика от предишната версия.

Той е доказалият се от други състезателни машини на компанията 3.5 литров V8 RV8K, като задвижва и участвалия на Льо Ман, Rebellion. Все още не е разкрита много информация в кой от двата класа ще участва машината. Дали това ще бъде GT500 или GT300, като цифрите означават и максимално
допустимата мощност.

Явно японският производител все още не е разработил хибридна система за състезателните машини, но очакваме в съвсем близко бъдеще това да се случи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    3 3 Отговор
    Добре, че бяха японците да извадят немците от производствения им комфорт, на всеки 5-10г. един модел.бмв пукаше глави и сдухваше двигатели след 150 000км.За ауди и гоуф няма да коментирам 150к.с.
    А японците караха Супри, Нсх и Нисани с над 280к.с.
    Италианците додоха тласък на дизайна в немските каруци приличащи на нищо!

    Коментиран от #2

  • 2 хис

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Алоооооу, тук е планетата Земя! На твоята планета и в твоите сънища, нещата може да са така, но на нашата планета и в реалният живот нещата са другояче. Дори няма да си направя и труда да влизам в спор с хора, които живеят в други измерения!

    Коментиран от #4

  • 3 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Ами че той и редовият Приус хваща окото. Бях се отказал да очаквам добър дизайн от Тойота. То не че това е чудо но не е абсолютните грозотии които вадят.
  • 4 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хис":

    И коя е вашата планета бе?Гоуфария ли?Или си мислиш че конската глава и пурата на мерцедес са върха.Или гърбавата костенурка, извращение на автомобилостроенето.Или уродливото бмв 2000!
    Немци и дизайн до 2000г. са две самоизключващи се неща!
    За дяланият с тесла голф как си?Или за скъпото незавиващо порше?
    Аиде бегай у пеуник там е вашата планета на ваг-.ните!

    Коментиран от #5

  • 5 хис

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "опсмопсус":

    Немци и дизайн са върховното нещо бе чадо...ти ли си само дето не го знаеш или още нямаш книжка бре човеченце малко. Като смениш 10- 20 коли и марки винаги ще се върнеш към немското БЕ! Да, ама докато копаш тютюна никога няма да го узнаеш, а само ще гледаш филми за японките дето станали коли заради филма!И нещо за маслата да кажеш, че горели много?....цяла България ти се смееше докато коментираше коя колко масло горяла...как беше казал някой тук?...маслофобията на опсмопсус! хаххаааа!