Last news in Fakti

20 Януари, 2016 07:15 3 276 6

Koenigsegg Agera RS разпродадена

  • koenigsegg-
  • agera rs-
  • разпродадена

Представена преди по-малко от година на автосалона в Женева през миналия март Agera RS се превърна в най-бързо разпродадения модел на шведската компания досега. Количеството от 25 автомобила може да не ви се стори много, ако не обръщаме внимание на цената от приблизително 2
милиона долара.

Въпреки запитванията от страни като Япония, Китай, Сингапур, Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Канада и САЩ броят на произведените машини няма да бъде увеличен и това е едно от нещата, което прави тези машини ценни. Интересен факт е също и, че десет броя от модела са били продадени още преди официалната премиера. С производството на Agera RS и Regera малката фабрика, в която се създават ръчно тези великолепни машини, е запълнила графика си до края на 2017-та година.

Карбоновата Agera RS се задвижва от 5.0-литров V8 битурбодвигател с покъртителната мощност от 1 160 конски сили и 1 280 нютонметра. Теглото ѝ е 1395 килограма и достига максимална скорост от 439 километра в час. Притискателните сили също са впечатляващи - 450 килограма при скорост от 250
км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SWEDEN

    0 1 Отговор
    Няма кой да ги стигне. Просто невероятни автомобили правят. Както от Топ Гиър бяха казали преди време - пред моделите на Кьонигсегг Бугати изглежда като дебела, мазна поничка.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 NORWAY

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "SWEDEN":

    За бугатито са прави - свръх прехвалено е!
    Една кола не е само скорост, много други показатели са не по-малко важни, а там бугатито не е на очакваното ниво.
    Всъщност бугатито е прехвалено заради това че е на ВАГ и те здраво плащат за PR!
    Чест им прави на шведите, че са супер малък производител и успяват да смачкат ВАГ в раздела за супер спортни автомобили и то без милионите, които ВАГ плаща за PR на поничката си!
  • 3 опсмопсус

    0 1 Отговор
    И Кьонигсег и Бугати са добри коли, плюването по другите не ги прави по-мощен или бърз!
    Лошото е че тази кола никога няма да я видим в БГ!
  • 4 Електрик

    0 0 Отговор
    Тая кола е изрод. Карбон в Кьонигсег за нищо го нямат. Регера-та е много интересен хибирден автомобил с предавателна кутия с постянно предавателно число. Дори Регерата с 3 електромотора и голяма батерия е с 260кг по лека от Вейрона.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕ ай стига бе - тъкмо мислех да си я поръчвам и тя взела че свършила ...
  • 6 МоТо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "SWEDEN":

    Най-хайтек автомобила в Света, с уникална визия и характеристики!