Last news in Fakti

31 Януари, 2016 10:30 15 971 13

Последният Land Rover Defender напусна завода

  • land rover-
  • defender

Английският производител отпразнува подобаващо създаването на последния Defender такъв, какъвто го познаваме. На честването компанията събра над 700 бивши и настоящи служители в завода си в Солихъл. Едни от най-важните модели произведени на тази поточна линия също са били част от
събитието, но най-важния е последният автомобил, който е Defender 90 Heritage Soft Top препратка към най-стария модел на компанията - Huey.

На честването Land Rover обяви стартирането на програмата Heritage Restoration, която ще реставрира стари модели от събрани от целия свят, като ще използва съществуващата база. Първите реставрирани автомобили ще бъдат в продажба в средата на тази година.

Компанията разработва нов модел, но премиерата му във времето не е ясна още, като слуховете са за 2018 година. Ако имаме предвид какъв неразрушим автомобил ще наследи, около него ще има много очаквания.

Днес ние празнуваме това, което поколения мъже и жени са направили, след като очертанията на Land Rover са били нарисувани в пясъка споделя изпълнителният директор на компанията д-р Ралф Спет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Кура

    4 0 Отговор
    Този модел като единствен недостатък може би има малкото пространство оставено на шофьора, много е тясно отпред
  • 2 Toko

    2 0 Отговор
    Свиква се.
  • 3 90 Td5

    2 0 Отговор
    Аз съм 185см и не пространството е било товеа което не ми харесваше. Късата база е много небалансирана ако няма солиден товар в багажното. Усеща се всяка неравност на пътя, а нашите пътища си ги знаете... Здрава кола която въпреки солидния производствен опит страда от детски болести.
  • 4 бивш собственик

    3 0 Отговор
    Пиша като бивш собственик на такава машина. Голяма услуга ще направят като спрат от производство този модел. Изключително прехвалена и фаворизирана кола. Аз поне съм сериозно разочарован от тази марка а доста останали с които съм контактувал по темата също.Но като се замисля че новият наследник ще бъде доста по лош ( бъдете сигурни защото това вече е тенденция при всички марки ) услугата май няма да е толкова голяма.
  • 5 бум бам

    3 2 Отговор
    Уаз вози кат мерцедес в сравнение с това прехвалено недоразумение
  • 6 гост

    3 1 Отговор
    Айде, айде........Кога руснаците са били прави под масата и са се чудели кой западен автомобил да копират ленд крузера е катерел планините, а ленд ровъра е борел реките. Така че f.ck off!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 гост

    2 0 Отговор
    АБЕ ВИЕ ЗА ТОЛКОЗ ПАРИ КВО ИСКАТЕ БЕ?
  • 8 честно

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    В Сибир важат само Руски и тук там Японски всъдеходи а тоя кенеф При-50 -65 не можеж подмъртно го запали тоест ти вече си Замръзнал за следващите Поколения и си го карай тук дето Сервизите са на всеки завой щот на Север може да караш 20 дена и да не видиш жива душа .Панимаеш или Нет

    Коментиран от #10

  • 9 опсмопсус

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Прочети преди да пишеш, УАЗ е създаден 1949г, а Ленд Крузер 1951!
    Иначе да лаеш можеш, но само толкова!

    Този ленд роувър е кола пълна с "детски болести", язък им за опита от 1948 до сега само прехвалени бракми!
  • 10 PlimP

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "честно":

    8, нищо де, всичко е 6, руското пък се разпада в жегата ако преди тва не го съсипе ръждата
  • 11 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Абе кво спорите за тоя кенеф, само човек който не е имал досег до тая бракма може да изпитва някакви симпатии и да говори романтични приказки колко бил хубав и не знам кво още. Джиповете са три - G-class, Land Cruiser и JEEP Wrangler, изключения може да се направят за старите Patrol и Pajero. Руското не го коментирам, отпадък си бяха и отпадък са и сега, не го казвам с лошо чувство, факти са просто. Освен в бившите соц. републики никъде другаде не ги карат, средната класа руснаци изобщо не ги и поглеждат ами купуват немско и японско, за богатите изобщо не говорим. Само бедните сибирски мужици ги карат още с кисели физиономии.
  • 12 гост

    1 1 Отговор
    До коментар #8 от " честно":
    Не знам кво си гледал/не гледал, но няма автомобил, който да пали на -50-60 най-малко пък уаз и нива. Затова ентусиастите, които пътуват из сибир държат джиповете си с включен мотор дори кат спът. Така че f*ck off отново!
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    До коментар #9 от " опсмопсус":
    Е ся! Ма JEEP Willys MB е създаден 1941 година. 45та американците отставят стотици хиляди у филипините, филипинците още ги карат и със сугурност ще продължат, а вие ми хвалите няква тия уазки копие на jeep на 50-60 години.