Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 17:11 7 835 15

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

  • volvo-
  • v90-
  • s90-
  • женева 2016
5 мотора и двойно предаване за Volvo V90 - 1

Новото голямо комби на Volvo бе представено на специална церемония в Стокхолм две седмици преди официалната премиера в Женева. Наследникът на V70 е построен на модулната платформа SPA, която дебютира с второто поколение на всъдехода XC90.,

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

Volvo V90 е дълго 4 936, широко 2 019 и високо 1 475 мм, а двете оси са разположени на разстояние 2 941 мм. Обемът на багажника достига 1 526 литра (за сравнение вместимостта при BMW 5er е 1 670, а при Mercedes-Benz E-Klasse - 1 855 л). Дизайнът на автомобила следва стилистиката на прототипа Estate Concept с немалко елементи от седана S90.

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

Новото шведско комби ще се оборудва с 5 четирицилиндрови двигателя. Три от тях са бензинови, а два — дизелови. Базовият бензинов мотор развива 254 к.с. и в комбинация с автоматичната скоростна кутия позволява ускорение от място до 100 км/ч за 7 секунди. Най-евтината дизелова версия пък разполага със 190 коня и 400 Нм, които са достатъчни за спринт от 0 до 100 за 8.5 сек. Тези два агрегата ще се монтират само на модификации с предно предаване.

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

Всички останали варианти на модела ще имат двойно предаване. Бензиновата гама ще попълва мотор с 320 к.с. с турбо- и механичен компресор, който ще влиза и в състава на хибридната силова установка на версията T8. Тя ще разполага също с електромотор с 87 к.с., захранван от комплект йон-литиеви батерии с капацитет 9.2 кВтч. Системната мощност на хибрида с пробег на ток до 45 км е 407 к.с., достатъчни за ускорение до 100 за 5.2 сек.

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

Дизеловата модификация с двойно предаване D5 ще развива 235 к.с. и 480 Нм. и ще спринтира до 100 км/ч за 7.2 секунди.

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

Както и седана, V90 получава системи за 360-градусово видеонаблюдение, следене на слепите зони, автоматично паркиране, помощ при пресичане на кръстовище, предупреждение за напускане на лентата и полуавтономно управление на базата на активен круиз контрол, която позволява движение със скорост до 130 км/ч без намесата на водача.


В близко бъдеще се очаква появата на традиционната за комбитата на Volvo всъдеходна модификация Cross Country и напомпана версия с хибридно задвижване, подготвена от Polestar.

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90

5 мотора и двойно предаване за Volvo V90


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милко

    2 0 Отговор
    Гошо,харесва ли ти тази кола?

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Милко":

    Чудна е бат Милко!
  • 3 опсмопсус

    1 4 Отговор
    Супер е!Особенно 320к.с. с турбо и компресор!
    Е това е интересно, колко ще е надеждно, щото на ваг-.нчетата не им се получи нещо с недоразумението 1.4л.

    Коментиран от #4

  • 4 Бат Саше

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "опсмопсус":

    Еееех, аман от детски мохабети и инфантилни размисли. Хората са ти написали статия за нова, хубава кола, на теб пак вагени ти са в главата. Само като ти види човек ника и вече знае какво си написал, щото то е все едно и също и все еднакво безсмислено и смешно. Не усещате ли колко сте клиширани и еднообразни и въобще се чудя, какъв смисъл намирате да пишете детските си глупости под всяка статия. Вагенчетата имат може би най-голямата гама двигатели в концерна си- като почнеш от 1000кубика, та стигнеш до дубълветата. 1.4 тси се монтира на Пасат, който е поне един клас под това Волво. Автомобилът от статията е в класа на Ауди А6 и Мерцедес Е-клас. Виж там какви са двигателите. А на вагенчетата не знам какво не им се получава и как разумът ти стигна до това умозаключение, но моля те пази си "размислите", защото ОЧЕВАДНО останалата част от света и най-вече тази, която може да си позволи нещо по-различно от 15 годишна кола, мисли различно. Всички коли са хубави и всеки има своите предпочитания. А да се плюе по марки като БМВ, Мерцедес, Ауди, ФВ, е характерно само за ограничени тинейджъри и ако ти не си такъв, значи е крайно време да се замислиш върху това какво пишеш. Нищо лично към теб, просто вече се дразня от безсмислените и еднообразни писания. А за Волвото, супер е. Само дето се надявах Волво да направят "истинско" комби, защото те го могат най-добре, но този малък багажник определено е недостатък за 5 метрова кола.

    Коментиран от #10, #14

  • 5 Мерджанов

    4 0 Отговор
    Шведско изящество и красота. Може би едно от най-красивите комбите в момента на пазара. Браво, Volvo ! Форд не наливаха никви пари и бяха повели великата шведска марка към дъното, но ето, че сега отново тръгнаха нагоре със свежите парички.
  • 6 Банкя

    2 0 Отговор
    Т8 модификацията с 407 кончета ще е доста пъргава, въпреки огромните габарити. А от Polestar вероятно ще я надуят до 500к.с. Една добра алтернатива на Немската премиум тройка, която със сигурност ще отмъкне доста купувачи.
  • 7 Шведско качество

    2 0 Отговор
    Супер! Това вече е шведски автомобил, а не като през последните години Форд на цената на Волво . Новия XC90 също е уникален автомобил. Волво си е Волво и винаги ще бъде качествен автомобил достатъчно е да се създават от шведи и успеха е гарантиран. БРАВО ВОЛВО!!!
    А междудругото на един съсед 40 годишното Волво още си го кара всеки ден и още няма ръжда.Какво повече от автомобил да искаш? Знае много добре,че ще го надживее.

    Volvo for life
  • 8 Sweden

    3 0 Отговор
    Нали знаете какво следва сега. Германчетата ги чакат поредните трудни и безсънни нощи като са видяли поредният шведски шедьовър. Откакто ги взеха китайците Волво мачка яко, няма немско, няма японско.Истината е, че Волво винаги са правили качествени автомобили неотстъпващи на никой, а по отношение на сигурността без конкуренция.Всъщност при товарните автомобили на шведите(Volvo,Scania) винаги са били по-качествени от немските и всички останали., така че нищо по-нормално няма от това да правиш и качествени леки коли.
  • 9 Copy Paste

    0 2 Отговор
    Само на мен ли ми се струва или брутално са изкопирали Новата Мазда 6 Комби ?
  • 10 опсмопсус

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Саше":

    Ако ти харесва Волвото похвали го, не мрънкай за голфа!
    Ти май си голфаджийче по душа.Колко годинки си, щото съм виждал и белокоси голфаджии, които нищо не признават като яхнат ваг-.нчето.

    1.4 тси, означението остана, но чарджъра и турбото ги няма.
    Провери пак, аз не го откривам в листата на 2016г!
    И самите ваг-.ни си признаха че нещо куца и го спряха.
    То и емисиите им куцаха, та ги маскираха със софтуер!
    Дизела трябва да се забрани, но колите ще поевтинеят и това не се харесва на алчните производители!
    Един народен автомобил голф струва между 30 и 44хил. лева!
    Ниска народна цена!

    Коментиран от #13

  • 11 spasvo

    0 0 Отговор
    Човек,провери си нещата дето говориш.VW с изчистиха проблемите ,които имаха с тси и фси ,при по новите модели тези проблеми вече ги няма.Освен това не само те правят двигатели с директно впръскване,тази технология се развива от всички производители на автомобили.
  • 12 WRX

    0 0 Отговор
    Volvo правят страхотни автомобили :))
  • 13 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "опсмопсус":

    С теб на тема автомобили не искам да разговарям. Аз не само че признавам всички хубави автомобили ами никога не съм наричал нещо боклук, въпреки че не отговаря на предпочитанията ми. Най-вероятно караш някоя 20год. королка или авенсис , правени в Турция или Англия и си си повярвал, че караш кола, та се смееш на марки като Ауди и ФВ. Наскоро пак се беше изакал нещо в една статия за Бентли, после сравняваше Ауди А8 с Голф, а преди това се изцепи, че Мерцедес 124 бил дизайнерско недоразумение. Хора с подобни разсъждения, просто обезсмислят по-нататъшни разговори по отношение на автомобилите. А вземи питай братята японци като толкова мразиш Голф, защо го направиха автомобил на годината в Япония? Сигурно вагените са подкупили и японците?... И категорично нямам нищо против Голф, но харесвам по-големи автомобили. И все пак ако трябва да избирам кола от този клас, няма как да избера друго. Не случайно модела е безспорен лидер в класа си, който е гонен от всички марки, но винаги е бил номер едно по продажби- сигурно защото е най-скапаната кола. И до тук с коментирането на автомобилни въпроси с теб. За сведение ще ти кажа само, че харесвам и японски автомобили...
  • 14 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Саше":

    ЕВАЛА за този коментар!
  • 15 Legnum

    0 0 Отговор
    Уникална машина Стойка, линия, фасон, интериор