Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 13:36 11 340 34

Нов Duster догодина

  • dacia-
  • duster-
  • renault-
  • nissan-
  • kwid

С 331 238 продажби през изминалата година Duster е не само най-популярната Dacia, а и един от най-търсените продукти на алианса Renault-Nissan изобщо. Простата конструкция, семплият дизайн и ниската цена превърнаха румънския кросоувър в абсолютен хит почти навсякъде по света. През 2017 г. обаче предстои премиерата на новото поколение на модела, което няма да бъде същото непретенциозно добиче като предшественика си.

Според румънското сп. Auto Expert следващият Duster ще се прости със старата платформа B0, която го сродява с Logan и Sandero. Втората генерация на бюджетното SUV ще бъде построена на модулното шаси CMF (Common Module Family), което се наложи като успешна основа за множество автомобили на алианса Renault-Nissan.

Предполага се, че Duster ще получи обща модификация на платформата със следващия Nissan Juke и ще нарасне осезаемо на габарити. Дължината ще се увеличи с около 180 мм и ще достигне психологическата граница от 4 500 срещу 4 315 в момента. Така в гамата ще се отвори място за по-малко SUV на базата на Renault Kwid.

Румънският кросоувър ще се сдобие и с по-представителна външност, но без да губи от практичността си. Дори напротив - говори се, че новият модел ще има три реда седалки. Dacia надали ще кривне от утъпканата пътека в избора от двигатели - бензиновият 1.2-литров турбомотор и 1.5-литровият дизел ще продължат да се монтират и на Duster II.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еееееее

    2 0 Отговор
    Румънски кросоувър ми звучи като дървено желязо.
    Евтин, евтин - но няма нищо в него. Пък и с тия жалки двигатели, дето една стават за леки автомобили - да ги качват на "кросоувър"?!

    Коментиран от #2

  • 2 ооооооооо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "еееееее":

    Съгласен съм с теб, но "смешната" по западните стандарти цена си казва тежката дума!
    Като технически параметри е мега жалка история, но за служебно джипче става.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ооооооооо":

    Това за "евтините служебни джипчета" е точно обратното - видяхме Горските стопанства със какви суперджипове за по 150хил. се обзаведоха и то със благословията на министерството си!
  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор
    Същият б****к ще си е като стария
  • 5 Ritmo

    0 0 Отговор
    от SUV до SUV обаче май има голяма разлика , не знам видях го тоя най търсения тая зима в сняг колко струва , там каде той немое да мръдне едно дърто HR-V си мина без проблем

    Коментиран от #12

  • 6 На Коврата брат му

    0 0 Отговор
    Ръждив курник за бедняци.
  • 7 Дъстер 15 дци

    0 2 Отговор
    Тук гледам само аристокрацията пише коментари. Аз карам вече 2-ра година Дъстер-1.5 дци. Върви много прилично, не съм закъсвал никъде. Не ходя на лов или по шубраците,карам си из града и зимата минава навсякъде. Обслужването е евтино. НОВА КОЛА-това е истината.Аз съм му скъсал найлона на седалките и пръв съм пръднал вътре,а вие си злобейте колкото си щете и си карайте новия внос,изхвърлен и опърдян от някой немски г.з. Предпочитам друга марка,но нямам пари за нея.Никога не бих си купил кола втора употреба,при положение ,че така ми се е стекъл живота,че имам пари за нова. Клошарско ви е мисленето и така ще си умрете-клошари.

    Коментиран от #8, #13, #17, #23

  • 8 На Коврата брат му

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дъстер 15 дци":

    Брат караш Дачия щото нямаш пари ей тва е суровата истина. То немска кола не се поддържа лесно, както румънско-френски пластмасов, податлив на ръжда, скърцащ, грозен, евтин курник. Но все пак такива като тебе са им таргета на мамалигите - дрипльовци с 5ст. в джоба :)
  • 9 На Коврата брат му

    0 0 Отговор
    И още нещо - вървял прилично хахахахах 13 секунди от 0-100 и макс скорост 160....ебаси каручката майна. Кой ще сложи 1.2 и 1.5 литрови двигатели на джип бееее. А, да, нискобюджетните рена. Рено е зле, ниско бюджетно Рено е...... *****
  • 10 На Коврата брат му

    0 0 Отговор
    Най-малкото ако нямаш пари за Бенц, Биймър, Ауди или Туарег и това е вариант:
    http://img.netcarshow.com/Volvo-XC90_T8_Twin_Engine_2016_1600x1200_wallpaper_05.jpg

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "На Коврата брат му":

    Абе малко, заспало - книжка имаш ли въобще ? Или баща ти има БМВ 3-серия 1990 година и вече се извъди големия фен на немските автомобили хахахах Човека, за да кара нов Дъстър явни е дал около 20 000, за тия пари е можел да си купи БМВ на 7-8 години, но е избрал НОВОТО.
  • 12 Мирката

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от " Ritmo ":

    А ТИ САС ЧУПЕНИЯ ФИАТ КАК СТИГНА ДО ТАМ
  • 13 пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дъстер 15 дци":

    Брато ако искаш и се изакай вътре пръв все си остава Dacia ......комфорт ли има ,мощност ли или качество....шофирал съм Logan na 30 км и след 2 години(вътре пластмасата не ставаше вече) ...за новото че си е ново си прав ,НО не ми хвали въобще гореспоменатата марка автомобили ....да си я караш със здраве ....а пък за същите пари можеш да си купиш нещо примерно на 1 година и да си ти пръцка дупето вътре много по дълго време и в много по удобно място......Здраве

    Коментиран от #15

  • 14 Вторият с Дъстър 15 dci FAP

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "На Коврата брат му":

    смени сланината със здравословна храна та да узрееш, смени чалгата със смислен музикален стил - белким и поумнееш, и след това давай акъл, как да се употребят с труд заработени 30 хил. лв целево, за лек автомобил! Основна задача: да ти превози семейството от т. А до т. Б - без главоболия/ремонти, ако ме разбираш, завещани от 'найсе предишни "добросъвестни" собственици/, вкл. и по пресечени терени. Дъстъра това го може. С гаранция! Тази кола е пъргава, достатъчно бърза /1.5 дизела/ за тон и двеста купе. С невероятен, повтарям - невероятен нисък разход на нафта в градски условия! Няма друг СУВ с такъв разход в този клас! А с новата шестстепенна кутия и на дълъг път! Здраво окачване от Нисан, отлична возия за този клас и максимално опростена - т. е. дуракоустойчива!
    Така че ти и такива като теб може да вървите на пи.ка си лелина !
    ПП Преди да се качиш в премиум 15 годишният си дарак паркиран в двора м/у каруцата и кравата да не забравиш да свалиш калните калните галоши!
  • 15 Вторият с Дъстър 15 dci FAP

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "пешо":

    Пешо, Пешка, Пешинка, Пешеходец... Да Пешеходец! Ходи си пеша и не давай и ти акъл на по-умни хора!
    ПП Мерджана със светеща емблемка ли е, а? Мнго яко, а! Малиии... Жълт със зелен гюрук.

    Коментиран от #24

  • 16 гост

    1 0 Отговор
    нов кенеф
  • 17 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дъстер 15 дци":

    единственото хубаво е че си пръднал вътре, то за друго не става дъстъра
  • 18 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Що се карате, бе момци? Който иска да купува, който не ще, не ще. Тоя на новата платформа ще е по-добре, поне няма да се суче купето като на стария. Иначе толкова пари за това и аз няма да дам ама ако го дават за 10 000лв. ще си взема един за зимата и лятото да го лашкам по язовирите, та ще си пея чак. А истината е, че който е карал нещо по свястно, пак било то и на 10-15 години, трудно би приел нормално кола като Дачия. И тия долните злобни коментари, за бедняците и чорбаджии са бая селски изцепки. Всеки кара според джоба си. А Бай Ганьо обича да е бабаит, мисли че колата е нещо много важно и ще му избие комплексите за малоценност. Та ако изкара малко парички от някаде, си купува лъскава джипка, паркира я пред панелката, в която живее и си икономисва от яденето да сипе 20 лева бензинец на бензиностанцията. Ама как лошо ще гледа през джама послееее.... Абе пълна скъб....
  • 19 Киро

    1 0 Отговор
    Toя варел го купуват само за служебни таратайки, където знаят, че служителите ще ги мачкат душманската така и така и поне по-евтино да излезе!

    Не мога да повярвам, че има нормален човек, който да си купи за свои нужди тоя варел нов, вместо нещо читаво на 2-3 години за тия пари!

    Коментиран от #22

  • 20 Симеон Николов

    0 2 Отговор
    Nai mi e sme6no kogato nqkakvi skusenqci s 10 i nagore nemski kenefi se izkazvat kato angliiski lordove i narejdat koi beden koi bogat a te samite sa na dunoto na hranitelnata veriga . Ina4e Dustera e stra6en !!

    Коментиран от #21

  • 21 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Симеон Николов":

    ИМА МНОГО ЯКИ 10Г ТОЧИЛКИ
    Я СЕ ЗАМИСЛИ ХАХАХАХА
    ОТ 2006Г КАКВИ КОЛИ ИМА
    ТИ МАЙ СИ ПО СМЕШЕН
    ЧЕ СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕН
    КАРАЙ СИ ДЪСТЕРЧЕТО
    ЦЯЛ ЖИВОТ АКО ИСКАШ СИ
    КУПИ И КИТАЙСКИ ДЖИП ГРЕЙТ УОЛ А НА МЕН
    САМО НЕМСКИ БОКЛУЦИ 10 Г

    Коментиран от #25

  • 22 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    МНОГО ТОЧНО КУПУВАТ ГО СОТА ДЖИИ
  • 23 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дъстер 15 дци":

    ПО ДОБРЕ Е НЕМСКА ПРАДНЯ ПРЕД РУМЪНСКА
  • 24 пешо

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Вторият с Дъстър 15 dci FAP":

    Ей Дъстър 18ти ти как преценяваш хората по акъла толкова бързо кой как ходи и къде и кви ембелми ... с малкия си процесор....ако всички мислят като тебе от . А до точка Б ще се произвежда само един модел автомобили и това е. По твоята много тясно скроена логика защо не ядеш само моркови и хляб .......пак е работата от точка А до . Б ...хайде отивай да караш дъстерчето и да му се радваш то поне не се разваля .......
  • 25 Симеон Николов

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Vasik Atanasova":

    Az li da se zamislq xaxaxax , predpo4itam da karam nova kola pred stara nemska karuca
  • 26 Дъстер 15 дци

    0 0 Отговор
    Както ви казах,повечето от вас са клошари и такива си остават. Аз съм го платил 20 и няколко хиляди и съм щастлив. Имаше един проблем до сега- изгоря комфорт модула-отидох в сервиза и ми го смениха хората.Повечето от тук пишещите ,при такъв проблем кво правите- веднага по моргите,да видим нещо евтино,че от де пари за нов. Аз нямам 100 000 лв и за това не съм си купил ВОЛВО/примерно/,както един колега тук ме съветва. И не мога да разбера каква е тая злоба на българите,срещу всеки който е отишъл в магазина и си купил нова кола? За съжаление, много ни е кофти генетичния фонд.

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 27 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дъстер 15 дци":

    това че си си купил чисто нова кола го разбрахме ние клошарите разбрахме и колко си го платил да си го караш и радваш със здраве,но не значи че нямаме право на мнение като всички нормални хора или нямаме право да даваме съвет(който не е миродавен) ако искаш го приемаш ако искаш подминаваш без да е нужно да обиждаш.......
  • 28 Илиян

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дъстер 15 дци":

    Пич не знам кво толко им се впрягаш. Тук повечето дето пишат дори нямат книжки. Остави ги да се радват на 20годишните 36-ци и 190-ки на бащите им и да си мислят, че щом имат мерцедес/бмв за 1500лв. са аристократи, а ти си карай новата кола и бъди клошар хахаха
  • 29 опсмопсус

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дъстер 15 дци":

    Не са клошари, просто робуват на старите митове и легенди в БГ, а те са:
    1.Най-здрави са американските коли.Разбраха най-после, че това не е така.
    2.Японските коли са еднодневки.50% вече се усещат, че не е така!
    3.Немското е върха, извънземна технология!И всеки ремонт почва от 500лв нагоре, с изключение на турските менте части дори и за премиум коли!
    4.По-добре много старо немско, отколкото ново френско, японско или италианско.
    Робувайте пичове, робувайте, то и затова живота в БГ е скапан, щото сте роби 500г на турчулята, 200г на византийците и 45г на комунизма.
    А сега сте роби на посткомунистите още 25г.!
    МЪРЗИ ВИ ДА РАБОТИТЕ, А ИСКАТЕ 2000лв. ЗАПЛАТА!
  • 30 Вторият с Дъстър 15 dci FAP

    0 0 Отговор
    Майко мила що неук народ има в тази държава! С мозъчна течност вместо мозък! А някои хора дори зорлем референдум искат да им правят?! За какво? Мъка, мъка - на овце демокрация да преподаваш!
  • 31 ооооох

    1 0 Отговор
    Кола за Клошари. Това са румънските кочини - до една!
  • 32 SEAT

    1 0 Отговор
    Аве кво толко са палите бре от warranty direct най обичат да гледат суфчетата под лупа тоя горе до 2026 г няма да се класира в първите 10 та ако ще и в Япония да е най продаван.
  • 33 pulp fiction

    0 0 Отговор
    Голям майтап! Ако съдя по форумите, всичко живо в бантустана кара нови или почти нови немски Премиум марки. Но статистиката е безмилостна - 70% от колите в БГ са каруци на 15 и повече години!!! На улицата се вижда най-добре - пърдялници и смърдялници с изтърбушени катализатори и DPF филтри, кихат, друсат, пушат като крематориуми, вонят на локомотивен дизел и еФтина газ... Но в Интернета всички са гъзари: никакъв нов Duster, те си искат опърдяните и умрели от старост немски кошници от миналия век и толкоз!
  • 34 99999

    0 0 Отговор
    do komentar 18Бат Саше xaxaxaxaxaxa nai-pravilniq komentar А Бай Ганьо обича да е бабаит, мисли че колата е нещо много важно и ще му избие комплексите за малоценност. Та ако изкара малко парички от някаде, си купува лъскава джипка, паркира я пред панелката, в която живее и си икономисва от яденето да сипе 20 лева бензинец на бензиностанцията. Ама как лошо ще гледа през джама послееее.... Абе пълна скъб.... kazano kratko to4no i qsno