Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 10:16 6 733 6

Турбо за най-малкия Volkswagen

  • volkswagen-
  • up!-
  • женева 2016
Турбо за най-малкия Volkswagen - 1

Модернизираният градски хечбек Up!, който VW ще представи на салона в Женева, ще се предлага с нов турбодвигател. Трицилиндровият мотор с обем 1.0 литър, дебютирал под предния капак на най-икономичния Golf миналото лято, развива 90 к.с. и 160 Нм.

Тубринираният агрегат позволява на дребосъка да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10 секунди и максимална скорост 185 км/ч. За сравнение Up! с мощност 75 к.с. достига 100 за 13.2 сек. и развива 170 км/ч.

Освен с турбомотор обновеното градско мини ще се предлага с още два трицилиндрови двигателя с 60 и 75 к.с., както и с модификация на същия агрегат с 68 коня, работеща на природен газ. Гамата включва и електрическа версия с 82 к.с.

Модернизираният Up! получава нови брони, фарове със светодиодни дневни светлини и странични огледала с вградени мигачи. Клиентите ще могат да избират между две информационно-развлекателни системи с 3.1-инчов монохромен дисплей или 5.0-инчов цветен екран. По-скъпата мултимедия може да се синхронизира със смартфон и да показва изображение от камерата за движение на заден ход. Срещу допълнително заплащане може да се поръча 300-ватова аудиосистема Beats със седем високоговорителя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 3 Отговор
    За градска кола бива!
    Интересно цената 30 000лв ли ще е?

    Коментиран от #4

  • 2 Кобрата

    1 0 Отговор
    TURBO UP
  • 3 пешо

    1 0 Отговор
    плюса е от мене да знаеш....обърках
  • 4 пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    плюса е от мене да знаеш....обърках
  • 5

    1 0 Отговор
    Не е лоша количката, доста свежо изглежда като за VW.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Щом крос-ъп е на цена от 27х.лв със само 75кс, то турбиниран двигател с по-ниско окачване и по-големи джанти няма да е под 30х.лв със сигурност. Фолксваген за един софтуерен клик от 60 на 75кс взимат 2х.лв, а какво става ако си начилят и турбокомпресор.