Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 11:00 7 994 14

Красота от Италия - Alfa Romeo Disco Volante Spider 

  • alfa romeo-
  • disco volante spider

В страната с формата на ботуш се създават автомобилни великолепия от повече от век насам, но има хора, за които те не са достатъчно отличителни и уникални и тогава се появява фирма, като Carrozzeria Touring Superleggera. В случая те създават от рядката и много красива 8C Spider нещо
приказно наречено Disco Volante Spider.

Поради производството от само 500 броя от 8C Spider, обаче от тази версия се предвиждат да бъдат претворени само 7 автомобила. Всъщност моделът е създаден за честването на 90-годишнината на миланската компания. За разлика от 8C Spider, тук се използва твърд покрив, който е от две части с общо тегло от 7 килограма и може спокойно да бъде побран в задното багажно отделение.

Освен покъртителния дизайн автомобилът е оборудван с един от най-добре звучащите двигатели правени някога - 4.7-литровия V8 двигател създаден от Maserati и Ferrari с мощност от 450 конски сили и 480 нютонметра. Агрегатът работи заедно с шестстепенна автоматична скоростна кутия и
генерираната мощност отива само към задните колела, където за сцепление се грижи диференциал с ограничено приплъзване. Официалното представяне на автомобила ще се състои на женевския автосалон започващ след броени дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maloznaiko

    0 2 Отговор
    Kakvo vijdam farove na Ferrari 359 i zadnite svetlini sa mi poznati ot edin supercar na koito ne moga da se setq imeto mu
  • 2 gogo

    0 1 Отговор
    Може би на ягуар са задните светлини !
  • 3 ретро

    3 0 Отговор
    Каквото и да е този автомобил е от тези, които купени вече на следващия ден са още по-скъпи. Така че на печалившите честито!
    Иначе количката е симпатична и е бъдеща много скъпа класика.
    Не съм фен на Алфа Ромео, но не мога да отреча, че през годините са създали доста модели, към които мекак казано не може да останеш безучастен :) Това е поредния такъв пример основата 8С и доработката Диско Воланте.
  • 4 Станимир Илиев

    2 0 Отговор
    FORZA ITALIA
  • 5 Десислав Попов

    1 0 Отговор
    ПЕРФЕКТНА!!!!
  • 6 диан

    1 0 Отговор
    на тоя фон
    и с колело да се подпреш на оградата пак важиш
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Упсмопсос

    1 2 Отговор
    УНИКАЛЕН, италиански дизай, подиграващ се на ауди, мерцедес и бмв взети заедно!
    Браво на жабарите, оправиха ми седмицата в настроение!
  • 9 Brum

    0 1 Отговор
    Уникален, уникален, колко да е уникален?! BMW Z8 от? 1999!
    Гледам и не вярвам на ушите си! Тва, че тогава си бил в на бащати топките, не означава, че може да акаш в статията и то срещу
    истинските коли!

    Коментиран от #10

  • 10 опсмопсус

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Brum":

    Явно злобата те заслепява, бмв8 няма нищо общо тая Алфа!
    бмв 8 има централна конзола и това препраща към решенията на Нисан например!

    Моето магаре разбира повече от теб!Отвори си очите!
    А лафа за топките е изтъркан, сигурно и ти си такъв дрът отворко!
  • 11 Brum

    0 0 Отговор
    Абе скрий се и оди се търси... Само кьорав може да каже, че няма прилика между Z8 и тази алфа, особено в предницата! А ако и махнеш гърбиците отзад (такива има още от 50-те на миналия век;) )... Викаш централната конзола... Смех, ми то и стоповете са различни...хахаха... Апропо бегай паси магарето си - оти се буташ при хората с автомобили?
    PS Воланът тотално мяса на порше, да не говорим, че и калниците, особено предния наподобява 1989 Порше Панамерикана, просто с по омекотени линии.
    А, и виж кво..., не аз плюя по немско в статия за алфа, та да ми преписваш злоба! А като добавим и личните ти нападки и си ми още по ясен - КУХА претенция - казах!
  • 12 Brum

    0 0 Отговор
    А, стига сменя ник-а, пак си си същия ...
    Субарито на тати движи ли се още или вече ръждата го изяде?
  • 13 Brum

    0 0 Отговор
    Гледам, злобно, злобно и юо да видя... ми то и емблемата на задния капак и на хрома, като на Астон... Бухахаха... Ама тва оти злобата ми е замаглила погледа...Смех!
  • 14 WRX

    0 0 Отговор
    Красота !